עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

24-09-2025 | ירון צחר

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של ענן תפוחים מתוק. מתאימה מאד לימי החורף. עם כוס תה או כוס קפה, עוגה מלאת נחמה ותפוחים.

מצרכים


לעוגה:
¾ כוס שמן
½1 כוסות קמח תופח
1 כוס סוכר
3 כפות מים
3 ביצים

למילוי עוגת תפחים בחושה
5 תפוחים ירוקים, קלופים וחתוכים לפיסות דקות
5 כפות סוכר
חופן צימוקים לבנים
1 כף קינמון

אופן ההכנה


מוסיפים לקערה גדולה שמן, קמח, כוס סוכר, מים וביצים, ומערבבים עד לקבלת תער בלילה בעלת מרקם נוזלי ואחיד.
מוסיפים לקערה אחרת את פיסות התפוחים, הסוכר, צימוקים לבנים והקינמון, ומערבבים.
עוטפים את תחתית ודפנות פנימיים של תבנית אפייה בקוטר 22 ס"מ עם נייר אפייה.
יוצקים שני שליש מכמות בלילת העוגה לתבנית. מפזרים את פיסות התפוחים מעל עיסת הבצק.
את יתרת הבלילה יוצקים בעדינות על התפוחים. יש לשים לב שהתפוחים יכוסו בבלילת הבצק.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות, ואופים במשך 50 דקות,
לקבלת גוון זהוב. מוציאים את העוגה מהתנור, ומצננים לטמפרטורת החדר. שומרים את העוגה.
במקרר עד להגשתה.
בתאבון….

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת תפוחים בחושה ומדהימה - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.