קישואים ממולאים של בית

09-11-2025 | ניצן פוגל

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז, הריח שמתפשט בבית פותח את התיאבון והחשק. זה סיר שכיף להכין אותו ולא רק בחורף. 

מצרכים

למילוי:

  • 1.5 כוסות  אורז בסמטי קלאסי/ פרסי
  • 1/2 צרור עלי כוסברה קצוצים
  • 1/2 צרור עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 1/3 צרור בצל ירוק חתוך
  • 3 ענפי שמיר קצוץ
  • 5 שיני שום כתושות
  • 3/4 כפית מלח
  • 5 כפות שמן זית
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • לגרסה הבשרית – 250 גרם בשר בקר טחון

לקישואים ולרוטב:

  • 8-10 קישואים עגולים ומוצקים או 5 קישואים רגילים עבים
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים
  • 4 ענפי סלרי חתוכים לקוביות
  • 10 שיני שום פרוסות
  • 3/4 כפית כורכום
  • מיץ מ-1 לימון
  • 1 כפית מלח
  • כפית ראס אל חנות
  • כפית בהרט

אופן ההכנה

משרים את האורז בשפע מים כשעה ומסננים.
חותכים את ה-1/3 העליון של כל קישוא ומרוקנים את פנים הקישואים עם כפית או כף. קוצצים את תוכן הקישואים ומעבירים לקערה. (לגרסה הבשרית – בשלב הזה מחממים מעט שמן במחבת, מכינים את הבשר עד שהוא חצי עשוי, מוסיפים בהרט, ראס אל חנות ומעט מלח ומערבבים, מוסיפים את הבשר) ויתר מרכיבי המילוי כולל האורז ומערבבים הכל ביחד בקערה.


מחממים את שמן הזית בסיר רחב ונמוך ומטגנים את הבצלים והסלרי לריכוך. מוסיפים את השום, הכורכום, מיץ הלימון והמלח ומערבבים. במידה ולא הכנתם עם הבשר, יש להוסיף לרוטב את הבהרט והראס אל חנות. מוסיפים מים רותחים עד לגובה של 10 ס"מ ומבשלים את הרוטב כחצי שעה.
בינתיים ממלאים את הקישואים במילוי האורז הירוק עד 3/4 גובה. מסדרים את הקישואים הממולאים בסיר ומקפידים שהרוטב יגיע עד 3/4 גובה. בעזרת כף או מצקת מוזגים לתוך הקישואים מן הרוטב שבסיר וסוגרים כל קישוא עם המכסה שלו (במידה ויש). ניתן כמובן עם אותו מילוי להכין באותו סיר גם פלפלים או בצל ממולא.
מכסים את הסיר ומבשלים את הקישואים על להבה נמוכה 40-50 דקות. מומלץ מדי פעם להרטיב את פנים הקישואים עם הרוטב בכל זאת האורז צריך להתבשל ולהיות מוכן.
בסיום ניתן להכניס את הסיר ללא המכסה לתנור בחום גבוה ל-15 דקות עד להזהבה של החלק העליון (שימו לב שאתם מכינים בסיר שמתאים לתנור).

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות מלי

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מלי ליבוביץ. עוגיות ביתיות נימוחות…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - קישואים ממולאים של בית - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.