פלאפל ביתי כמו במסעדות

28-04-2025 | ניצן פוגל

אין דבר שמסמל את הישראליות כמו פלאפל – הכדור הקראנצ'י הזה, שטומן בתוכו היסטוריה, טעמים וניחוחות של בית. כי מה זה יום העצמאות בלי פלאפל? הרי מדובר במאכל הלאומי, שנכנס לנו ללב ולפיתה, ומזכיר לנו שהחגיגות הכי טעימות – מתחילות בקטן, עם הרבה חומוס ואהבה.

מצרכים

  • 2 כוסות חומוס יבש (לא מבושל)
  • 1 בצל בינוני
  • 3 שיני שום
  • חופן פטרוזיליה
  • חופן כוסברה
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית כוסברה טחונה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1-2 כפות קמח (רק אם צריך לייצוב)
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

משרים את החומוס במים למשך לילה (לפחות 12 שעות), ואז מסננים. טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון עד שמתקבלת תערובת גרגירית אך אחידה. אם היא מתפוררת, מוסיפים מעט קמח. מניחים את התערובת במקרר למשך חצי שעה לפחות. יוצרים כדורים בגודל אחיד (אפשר להשתמש בכף פלאפל). מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק (170-180 מעלות) ומטגנים עד שהכדורים מזהיבים ונהיים פריכים. בכדי לשמור על הפריכות לאחר הטיגון יש להוציא את הכדורים לרשת טיגון. מגישים חם עם טחינה, פיתה וסלט ירוק קצוץ.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - פלאפל ביתי כמו במסעדות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.