מצרכים
4 תפוחי אדמה בינוניים (רצוי מזן אדום או דזירה)
שמן זית
מלח גס
אופן ההכנה
חממו תנור ל-200 מעלות. שטפו היטב את תפוחי האדמה (לא לקלף!) ונגבו.
ניקבו כל תפוח אדמה עם מזלג בכמה מקומות.
עסו כל תפוח אדמה במעט שמן זית ופזרו מעל מלח גס.
עטפו כל תפוח אדמה בנייר אפייה ואחר כך בנייר אלומיניום.
אפו בתנור כשעה-שעה ורבע, עד שתפוחי האדמה רכים לחלוטין.
הכנת רטבים לצד המנה
רוטב שמנת חמוצה וירוקים:
200 מ"ל שמנת חמוצה / יוגורט יוני
חופן עירית קצוצה
חצי שן שום כתושה
מלח ופלפל
טחינה לימונית:
3 כפות טחינה גולמית
מיץ מחצי לימון
מים לפי הצורך לדילול
מלח
רוטב חמאת שום (לגרסה מושחתת):
2 כפות חמאה מומסת
שן שום כתושה
מעט פטרוזיליה קצוצה
כל רוטב שתבחרו להכין, פשוט מערבבים את כל המצרכים יחד לתערובת אחידה.
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה