דג בתנור עם עגבניות שרי, זיתים ונענע

03-07-2025 | מתג במטבח

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת אילנה וייסברג. יש מנות שלא צריך להסביר, מספיק להריח אותן בתנור. הדג הזה, הוא בדיוק כזה: פשוט להכנה, מרגיש חגיגי, ונראה כאילו יצא ממסעדה. הוא נכנס לתנור בכמה דקות עבודה, ויוצא רך, ריחני ומלא טעם. מושלם לשבת חמה וקיצית, לצד סלט או קוסקוס.

מרכיבים (ל-4 מנות)

4 נתחי פילה דג לבן – בורי, דניס, מוסר או אמנון

2 כוסות עגבניות שרי חצויות

1/2 כוס זיתים ירוקים/שחורים מגולענים

4–5 שיני שום פרוסות

מיץ מחצי לימון

1/4 כוס שמן זית

חופן נענע קצוצה (אפשר גם לשלב בזיליקום)

מלח, פלפל שחור גרוס

מעט פתיתי צ'ילי (אופציונלי)

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-190 מעלות.

בתבנית מניחים את נתחי הדג. מפזרים סביב עגבניות שרי, זיתים ושום.

מתבלים במלח, פלפל, מיץ לימון, שמן זית וצ'ילי (אם אוהבים חריף).

מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ-15 דקות.
מסירים את הכיסוי ואופים עוד 5 דקות לצריבה קלה מלמעלה.

עם ההגשה – מפזרים מעל נענע קצוצה טרייה.

הצעה להגשה:
מצוין לצד אורז לבן, קוסקוס מלא או תפוחי אדמה אפויים.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מתג במטבח לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - דג בתנור עם עגבניות שרי, זיתים ונענע - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.