קוקו סבזי

16-07-2025 | מתג במטבח

 

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת דליה ברוכיאן. קוקו סבזי היא אחת המנות הצמחוניות האהובות ביותר במטבח הפרסי ועל משפחתי בפרט. מעין פשטידת ירק ריחנית, עשירה בעשבי תיבול ובתבלינים, שמתאימה לארוחת ערב, שבת או פיקניק. השילוב בין שמיר, כוסברה, פטרוזיליה ובצל ירוק מעניק לה צבע ירוק עמוק וטעם בלתי נשכח.

מצרכים (ל-4–6 מנות):

1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק

1 כוס כוסברה קצוצה דק

1 כוס שמיר קצוץ דק

1/2 כוס בצל ירוק קצוץ (או עירית)

4 ביצים

1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים (אופציונלי)

1/4 כוס חמוציות או צימוקים כהים (אופציונלי – מוסיף מתיקות עדינה)

1 כפית כורכום

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

2–3 כפות קמח (לייצוב)

שמן לטיגון או לאפייה

אופן ההכנה

בקערה גדולה מערבבים את כל עשבי התיבול הקצוצים עם הביצים, התבלינים, הקמח ותוספות אם בחרתם להשתמש בהן.

מחממים מחבת עם מעט שמן. שופכים את התערובת למחבת כמו חביתה עבה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-10–15 דקות.

הופכים בזהירות (כמו חביתה), ומבשלים עוד 10 דקות מהצד השני עד שהקוקו זהוב ויציב.
לחלופין: אפשר לאפות בתנור בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ב-180 מעלות כ-30 דקות.

חותכים למשולשים או ריבועים ומגישים חם או קר.

הגשה מומלצת: לצד יוגורט, סלט טרי או אורז פרסי לבן.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מתג במטבח לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - קוקו סבזי - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.