מצרכים לכיכר קטנה (תבנית אינגליש קייק קטנה)
כוס ועוד 3 כפות (135 גרם) קמח פשתן זהוב (להשיג כאן קמח פשתן זהוב)
כף ורבע (8 גרם) שבבי פסיליום (לא פסיליום טחון לאבקה) למשל כאן
כפית גדושה אבקת אפיה , רצוי ללא אלומיניום. אני משתמשת בסוג הזה
כפית שטוחה מלח (רצוי אטלנטי ורוד)
כוס (240 מ"ל) מים רותחים
כף חומץ תפוחים טבעי
חצי כף מיץ לימון (לא חובה אך מומלץ)
חצי כפית ממתיק שמתאים לתזונה שלכם (לא חובה) – למשל סוויטנגו או חמש טיפות סוכרלוז נוזלי של סוכרזית
אופן ההכנה
מחממים תנור ל 190 מעלות במצב טורבו
בקערה מערבבים קמח פשתן, אבקת אפיה, פסיליום ומלח. מוסיפים מים רותחים , חומץ וממתיק ומערבבים היטב. מתקבל בצק מעט דביק. כדאי ללוש אותו מעט בידיים כדי לוודא שכל המרכיבים התאחדו. מעצבים את הבצק בידיים לכיכר עגולה ומניחים על נייר אפיה בתבנית. לחליפין, מניחים בתבנית מיני אינגליש קייק מרופדת בנייר אפיה. אופים בחלק התחתון של תנור חם כ 20 דקות. מנמיכים את החום ל 160 וממשיכים לאפות לעוד 70 דקות (סך הכל שעה וחצי) עד שהוא משחים היטב מכל הצדדים (אפשר להרים בעדינות ולבדוק אם החלק התחתון לגמרי יבש ושחום). להניח לכיכר להצטנן על רשת לפני שפורסים.
הערות
- שימו לב להשתמש בשבבי פסיליום (Psylium Husk) ולא בפסיליום טחון לאבקה דקה (Powder). פסיליום אבקתי הוא הרבה יותר דחוס , סופח נוזלים ופחות מתאים למתכון.
- המתכון נוסה בהצלחה גם עם פשתן רגיל (לא זהוב) טחון דק מאוד. עם זאת, לחלק מהקוראים הוא לא נאפה עד הסוף או שהיו בו בועות אוויר גדולות. נראה שסוג הפשתן וגם עובי הטחינה מאוד משפיעים על התוצאה. כדי ללכת על בטוח אני ממליצה להתאמץ ולהשיג את הפשתן הזהוב מאיהרב. אם אתם טוחנים לבד או מנסים סוגי פשתן אחרים, קחו בחשבון שלא לכולם זה הצליח…
- ניתן לאפות את הלחם על נייר אפיה ללא תבנית אינגליש קייק. בידיים רטובות מכינים מהבצק צורת כדור או כיכר מאורכת ומניחים בתבנית התנור שריפדתם בנייר אפיה.
- ניתן לחלק את הבצק ל 4 כדורים שווים בגודלם ולאפות כלחמניות
- ניתן לקשט את הלחם לפני האפיה בשומשום, גרעיני חמניה, דלעת , צ'יה, קצח , זרעי המפ וכד'
- לגיוון (ואם לא מתכוונים לאכול את הלחם עם ממרחים מתוקים) ניתן להוסיף ללחם חצי כפית תבלין טחון כמו כוסברה טחונה אבקת שום או כמון טחון . אפשר להוסיף כף פסטו /ממרח זיתים -ואז לא מוסיפים ממתיק.
- ניתן להוסיף ללחם רבע כוס אגוזי מלך /פקאן קצוצים
- למידע מפורט על חומרי גלם ותחליפים לאפיה בריאה ודלת פחמימה תציצו כאן
מוזמנים להציץ בבלוג שלי "מתוק בריא" ולקבל רעיונות לעוד המון מתכונים בריאים. לבלוג לחצו כאן
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן

פרסם תגובה