דובשניות ללא גלוטן בריאות ומופלאות

10-09-2025 | טליה בנימיני

כילדה היתה לי חולשה גלויה לדובשניות. לא היו אלה ימי הצנע אבל גם לא היה מגוון מטורף של דברי מתיקה על המדף ודובשניות תפסו בו מקום של כבוד. לא יכולתי אפילו לדמיין שאפשר יהיה יום אחד לאכול דובשניות ללא גלוטן שיהיו גם בריאות ממש וגם טעימות (ממש). עד היום בשבילי עוגיות ללא סוכר וללא קמח, זאת מחשבה לא לגמרי מתקבלת על הדעת, שגובלת במעשי כישופין.

מצרכים

כוס וחצי קמח שקדים (150 גרם)

3 כפות פסיליום טחון לאבקה

כפית אבקת אפיה

כפית קינמון טחון

חצי כפית אגוז מוסקט טחון

קמצוץ מלח דק (רצוי הימלאיה ורוד)

100 גרם (חצי כוס ועוד כף) סוכר חום שמתאים לתזונה שלכם (לגרסה ללא סוכר מומלץ סוורבה חום)

חצי כוס שמן זית עדין ולא חריף (למשל זן פיקואל)

רבע כוס סירופ מייפל שמתאים לתזונה שלכם (לגרסה ללא סוכר מומלץ סירופ מייפל וולדן פארמס)

ביצה שלמה ועוד חלמון (גודל לארג')

רבע כוס ממתיק במרקם אבקת סוכר לציפוי (סוויטנגו אבקת סוכר/ טחון במטחנת קפה/ מונק פרוט תכלת )

אופן ההכנה

מחממים תנור ל 160 מעלות במצב טורבו

בקערה מערבבים את כל המצרכים היבשים (למעט הממתיק לציפוי) – קמח שקדים, פסיליום, אבקת אפיה ,ממתיק ותבלינים. מוסיפים את כל הרטובים בבת אחת- ביצים, שמן זית, מייפל. מערבבים לבצק אחיד ומעט דביק. מניחים שלוש דקות לנוח. בידיים רטובות מגלגלים כדורים בגודל ג'ולה גדולה ומניחים על נייר אפיה בתבנית (רצוי לרסס את הנייר במעט תרסיס שמן זית לשחרור קל). אופים בשליש תחתון של תנור חם כ 20 דקות או עד שמשחים היטב. מוציאים לצינון על השיש.

לציפוי : בקערית קטנה מערבבים רבע כוס ממתיק במרקם אבקת סוכר עם שתי כפות מים למשחה נוזלית במרקם תערובת לפנקייק. אם המשחה סמיכה מידי מוסיפים עוד כפית או שתיים מים (בהדרגה!). אם היא נוזלית הוסיפו עוד מעט ממתיק. לאחר שהעוגיות הצטננו, טובלים את ראשן של הדובשניות בציפוי ומניחים, אחת אחת, בחזרה על נייר האפיה לייבוש. כאשר הציפוי יבש למגע (לרוב לאחר כ 20-15 דקות ) הדובשניות מוכנות. מאחסנים במקרר בקופסה אטומה עד שבוע או חודשיים במקפיא.

הערות
אם תשתמשו בסירופ מייפל על בסיס אלולוז העוגיות תהיינה יותר רכות ופחות פריכות וזמן האפיה יתקצר ל 20 דקות (משחימות מהר). ניתן להשתמש בכל סוג של מייפל , מבין סוגי המייפל ללא סוכר התוצאה הטובה ביותר התקבלה עם המוצר של וולדן פארמס
לציפוי הדובשניות, חשוב להשתמש בממתיק טחון דק דק במרקם זהה לאבקת סוכר. כאשר תערבבו אותו עם מים שימו לב שהוא דליל רק מעט יותר ממשחה. מטרתכם להוסיף מינימום כמות מים שתאפשר לטבול את העוגיות. אם הציפוי שהכנתם דליל מידי הוא יהיה שקוף בטבילה ולא ישאיר על העוגיה את המראה הלבנבן האופייני. אם הציפוי סמיך לא תצליחו לטבול את העוגיה או תקבלו ציפוי עבה מאוד ואטום. אחרי שתנסו לטבול עוגיה או שתיים ותראו את התוצאה תוכלו לדייק את עובי הציפוי שאתם אוהבים ולהוסיף עוד מעט מים או ממתיק.
אם טעם האריתרטול בציפוי מפריע לכם ניתן להוסיף לבלילה קורט קטן של מלח, חמש טיפות סוכרלוז נוזלי ו/או קמצוץ קינמון טחון. כל אחד מהם יעזור להסוות את ה "קולינג אפקט" האופייני.
למידע נוסף על תחליפים וחומרי גלם בריאים ודלי פחמימה לאפיה תציצו כאן
ואם לפעמים גם לכם מתחשק משהו מתוק בלי לקום מהכורסא , אני לא מוכרת מתוקים אבל ריכזתי כאן את רשימת ההמלצות שלי. רק מניסיון אישי.

מוזמנים להציץ בבלוג שלי "מתוק בריא" ולקבל רעיונות לעוד המון מתכונים בריאים. לבלוג לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של טליה בנימיני לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - דובשניות ללא גלוטן בריאות ומופלאות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.