עוגת דבש ללא גלוטן וללא סוכר בריאה ומופלאה

10-09-2025 | טליה בנימיני

זה קרה כשחברה מקסימה לרשת ביקשה מתכון לעוגת דבש קטוגנית, תכף ומייד ניגשתי לתנור בלב מלא תקווה. כך יצאה גם העוגה. מלאת טעם, מתובלת, לא מתוקה , רכה ועסיסית. כזאת שתעשה לנו נעים בגוף ובלב לשנה החדשה. כל כך מגיע לנו.

מצרכים

לתבנית אינגליש קייק או עוגה עגולה 22
שתי כוסות קמח שקדים/ שקדים טחונים

חצי כפית סודה לשתיה

1/4 כפית מלח הימאלאיה

מאה גרם חמאה (לגרסה פרווה אפשר שמן קוקוס והכי שווה שמן קוקוס פרווה בטעם חמאה)

חצי כוס רוטב בטעם מייפל (לגרסה דלת פחמימה למשל זה או זה )

3 ביצים

כפית תמצית /מחית וניל איכותית

כפית קינמון טחון

חצי כפית אגוז מוסקט (או ציפורן )

כפית גדושה אבקת נס קפה (נותן צבע שזוף- לא חובה)

חצי כוס אגוזי פקאן קצוצים גס (לא חובה)

חופן שקדים פרוסים לקישוט (לא חובה)

שתי כפות ממתיק אבקתי שמתאים לתזונה שלכם ( לא חובה. רק לאוהבי המתוק. כתחליף סוכר מומלץ Swerve חום אפשר סוויטנגו רגיל)

אופן ההכנה

מחממים תנור ל 160 מעלות. בקערה מניחים קמח שקדים, מלח וסודה לשתיה. אם בחרתם להוסיף ממתיק אבקתי, הוסיפו גם אותו. ממיסים את החמאה 40 שניות במיקרו ומערבבים עם תערובת השקדים. מוסיפים וניל, ביצים ותבלינים ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את המייפל ומערבבים שוב. ממיסים אבקת קפה נמס במעט מים רותחים (ממש כף -שתיים) ומוסיפים את הנוזל. מטרת הקפה היא צבע בלבד. אפשר לוותר ולקבל עוגה בלונדינית או להוסיף עוד כפית לעוגה מולאטית.

בשלב זה מוסיפים לבלילת הבצק אגוזי פקאן, אם רוצים. משמנים תבנית אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 22. מעבירים את הבלילה לתבנית ומפזרים למעלה מעט שקדים פרוסים. אופים בשליש התחתון של התנור כ 35 דקות או עד שקיסם יוצא יבש. ניתן לאחסן יומיים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר או כשבוע במקרר.

מוזמנים להציץ בבלוג שלי "מתוק בריא" ולקבל רעיונות לעוד המון מתכונים בריאים. לבלוג לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של טליה בנימיני לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת דבש ללא גלוטן וללא סוכר בריאה ומופלאה - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.