מצרכים (לכ־6 מנות)
2 כפות שמן זית
בצל גדול קצוץ
2 גזרים חתוכים לקוביות
קישוא בינוני חתוך לקוביות
2 שיני שום כתושות
1 כוס עדשים כתומות (שטופות)
חצי כוס גרגרי חומוס מבושלים (או משימורים)
1 תפוח אדמה קטן חתוך לקוביות
1 עגבנייה קלופה קצוצה (או חצי קופסת עגבניות מרוסקות)
6 כוסות מים או ציר ירקות
חצי כפית כורכום
חצי כפית כמון
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
חופן כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה
בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
מוסיפים את השום, הגזר, הקישוא ותפוח האדמה – ומערבבים כמה דקות.
מוסיפים את העדשים, גרגרי החומוס, התבלינים והעגבניות – ומערבבים היטב.
יוצקים את המים או הציר, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ־30–40 דקות, עד שהעדשים מתרככות והמרק מסמיך.
מוסיפים את עשבי התיבול והלימון ממש לפני ההגשה.
אפשר להוסיף גם מעט קוביות דלעת או בטטה למרקם עשיר במיוחד.
מגישים עם פרוסת לחם טוב – והבית יתמלא בריח של חורף אמיתי.
פרסם תגובה