מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

11-11-2025 | מתג במטבח

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את המרק הזה, אני חוזרת לרגעים ההם, כשהייתי ילדה קטנה במטבח של אמא. אני זוכרת את הסיר הגדול, את האדים שמעלים ריח של בית, ואת אמא טועמת מהכף. זה מרק פשוט, עם ירקות ותיבול עדין, אבל כל כף ממנו מחזירה אותי הביתה.

מצרכים (לכ־6 מנות)

2 כפות שמן זית

בצל גדול קצוץ

2 גזרים חתוכים לקוביות

קישוא בינוני חתוך לקוביות

2 שיני שום כתושות

1 כוס עדשים כתומות (שטופות)

חצי כוס גרגרי חומוס מבושלים (או משימורים)

1 תפוח אדמה קטן חתוך לקוביות

1 עגבנייה קלופה קצוצה (או חצי קופסת עגבניות מרוסקות)

6 כוסות מים או ציר ירקות

חצי כפית כורכום

חצי כפית כמון

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

חופן כוסברה או פטרוזיליה קצוצה

מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה

בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד הזהבה.

מוסיפים את השום, הגזר, הקישוא ותפוח האדמה – ומערבבים כמה דקות.

מוסיפים את העדשים, גרגרי החומוס, התבלינים והעגבניות – ומערבבים היטב.

יוצקים את המים או הציר, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ־30–40 דקות, עד שהעדשים מתרככות והמרק מסמיך.

מוסיפים את עשבי התיבול והלימון ממש לפני ההגשה.

אפשר להוסיף גם מעט קוביות דלעת או בטטה למרקם עשיר במיוחד.
מגישים עם פרוסת לחם טוב – והבית יתמלא בריח של חורף אמיתי.

לבלוג של מתג במטבח לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות מלי

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מלי ליבוביץ. עוגיות ביתיות נימוחות…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.