ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

26-11-2025 | מתג במטבח

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה אותי לטעמים של פעם כמו שאמא הייתה מכינה, שידעה בדיוק איך להפוך אורז פשוט לחגיגה.

מצרכים

  • 2 כוסות אורז בסמטי שטוף ומסונן

  • 1 בצל גדול קצוץ

  • 2–3 גזרים חתוכים לרצועות דקות

  • 1 תפוח אדמה קטן חתוך לקוביות (לא חובה)

  • חופן צימוקים

  • חופן שקדים/אגוזים קלויים

  • כורכום, כמון, מלח, פלפל

  • שמן

  • מים רותחים

אופן ההכנה

מחממים שמן בסיר רחב. מטגנים את הבצל עד להזהבה יפה – הוא נותן את המתיקות והצבע.

מוסיפים את הגזר (ואת תפוח האדמה אם משתמשים) ומטגנים כמה דקות עד שהם מתרככים מעט.

מוסיפים כורכום (כפית), כמון (½ כפית), מלח ופלפל.

מערבבים היטב כדי שהירקות יצופו בתבלינים ויפיצו ריח.

מוסיפים את האורז השטוף לסיר ומערבבים 1–2 דקות קלות – שלב שקורא "איטום" ונותן גרגרים אווריריים.

מוסיפים מים רותחים ביחס של 1 כוס אורז = 1.5 כוסות מים.

מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש קטנה, מכסים ומבשלים 15–20 דקות עד שהמים נספגים.

בזמן שהאורז מתבשל, מטגנים קלות צימוקים ושקדים/אגוזים (דקה-שתיים, לא יותר).

כשהאורז מוכן, מפזרים מעל בעדינות או מערבבים קלות.

מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות – זה מייצב את המרקם.

אם אתם רוצים צבע חזק יותר, ניתן להוסיף מעט כורכום או מעט זעפרן בשלב התיבול.

להקפיד על סיר רחב – כך האורז יוצא אוורירי ולא דביק.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מתג במטבח לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, צמחוני, תוספות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות מלי

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מלי ליבוביץ. עוגיות ביתיות נימוחות…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - ביריאני כורדי (אורז חגיגי) - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.