עוגת שוקולד בסקית

12-01-2023 | ירון צחר

עוגת שוקולד שמקורה בחלק הצפוני של חבל הבאסקים באזור צרפת

מצרכים:
למלית קרם פטיסייר שוקולד:
4 חלמונים
¼2 כוסות חלב קר (540 מ"ל)
⅔ כוס סוכר (135 גרם)
¼ כוס קורנפלור (35 גרם)
¼ כפית מלח
160 גרם שוקולד מריר חתוך קטן

לבצק:
2 כוסות קמח +2 כפות (300 גרם)
1 כפית אבקת אפייה
¼ כפית מלח
3 כפות סוכר
מעט גרידת לימון
1 כפית תמצית וניל
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 ביצה טרופה
להברשת הבצק:
1 ביצה טרופה

אופן ההכנה:
הכנת המלית
מוסיפים לסיר בישול קטן את החלמונים, החלב הקר, הסוכר, הקורנפלור והמלח ומערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית, עד שהקורנפלור נטמע בנוזל ואין גושים.
מחממים את הסיר, תוך כדי ערבוב מתמיד עד לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית, וממשיכים לבשל, תוך כדי ערבוב, במשך 7 דקות. מורידים את הסיר מהכיריים ויוצקים לסיר את השוקולד המריר. מערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי וקרם הפטיסייר מקבל מרקם חלק ואחיד.
מעבירים את קרם הפטיסייר לכלי, מכסים בניילון נצמד בצמוד לקרם ומצננים במקרר במשך שעתיים לפחות.

הכנת הבצק
מוסיפים למעבד מזון את כל המרכיבי הבצק מלבד הביצה ומעבדים בלחיצות קצרות עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעבדים מעט עד שהתערובת נאספת לבצק. אפשר להכין את הבצק ללא מעבד מזון, פשוט מפוררים בידיים את כל מרכיבי הבצק, מוסיפים את הביצה ומאחדים לבצק.
מרפדים את תחתית תבנית בקוטר 22 ס"מ ואת דפנות התבנית. מרדדים כ-2/3 מהבצק לעלה ומניחים אותו על תחתית התבנית ומהדקים.
יוצקים על הקלתית את קרם הפטיסייר המצונן. את 1/3 הבצק שנותר מרדדים לעלה ומניחים על קרם הפטיסייר. מברישים את פני העוגה בביצה טרופה, ומסמנים במזלג פסים שתי וערב.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים במשך 60-50 דקות. מוציאים את העוגה מהתנור, ומצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים את העוגה למקרר למשך 4 שעות לפחות לפני שמחלצים מהתבנית ומגישים.

בתאבון………….

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

ממולאים חגיגיים

ממולאים חגיגיים בסגנון סוכות, ירקות ממולאים באורז, עשבי תיבול ונגיעת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

אורז לבן עם עדשים כתומות

מנה קלילה, מזינה ומנחמת שמתבשלת בסיר אחד. אידאלית לימים עמוסים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כבדי עוף ופטריות בגביעי תפוחי אדמה

האמת שזה רק נשמע מסובך, אבל זו מנה שכל כך…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים מבית אבא

  סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת דבש ללא דבש

העוגה המושלמת שמככבת אצלנו בבית בכל חגי תשרי. החלק המפתיע…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קוסקוס אמיתי בכמה דקות

      אצלנו בכיפור דואגים למנה שגם הילדים וגם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

טירמיסו דבש ומסקרפונה

טירמיסו דבש ומסקרפונה ללא אפייה וטעים בטירוף. זוהי עוגה חגיגית…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג'בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת שוקולד בסקית - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.