עוגת תפוחים עשירה בשכבות

07-01-2023 | ירון צחר

עוגת תפוחים עשירה בשכבות

עוגה נהדרת וטעימה המתאימה לימים קרירים שתשאיר טעם של עוד..
המצרכים:
קלתית:
2 כוסות קמח
100 גרם חמאה
קורט מלח
חצי כוס סוכר
1 ביצה
1 כפית אבקת אפיה
למלית התפוחים:
6 תפוחים ירוקים
1 כף מיץ לימון
4 כפות סוכר
25 גרם חמאה
1 שקית סוכר וניל
1 כף פודינג וניל
1 כף מים
חופן צימוקים
½ כפית קינמון (לפי הטעם)
⅓ כוס אגוזי מלך (קצוצים מעט גס)
1 כף סוכר דמררה
לשכבה עליונה:
3 ביצים מופרדות
רבע כוס סוכר
1 כף שמן
1 כף מים
1כפית רום
חצי כוס קמח תופח

אופן ההכנה :
משמנים תבנית עגולה קוטר 26 או מלבנית 20X30
הכנת בצק פריך:
מוסיפים לקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח החמאה, קורט מלח, סוכר וביצה, ומעבדים עד לקבלת בצק. מרפדים עם הבצק את תחתית התבנית, ומשאירים מעט בצק לשולי הדפנות.
מקלפים את התפוחים, ומוציאים את הליבה. חוצים את התפוחים ופורסים את חצאי התפוחים לפרוסות דקות. מנימים את פרוסות התפוחים בקערה, ויוצקים עליהם את מיץ הלימון ומערבבים.
להוסיף למחבת את הסוכר ולחמם אותו עד שימס, ויקבל צבע ענברי בהיר. להוסיף לתמיסת הסוכר את החמאה ולערבב. להוסיף למחבת את התפוחים, ולחמם על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב מתמיד במשך 15 דקות, עד לקבלת קרמל.
להוסיף לקערית פודינג וניל וכף מים, ולערבב, עד שמתקבל מרקם חלק ואחיד. להוסיף לקערית את הקינמון. לצקת את נוזל הפודינג למחבת. לערבב במשך כדקה אחת. לכבות את הלהבה, ולצנן.
להוציא את הכדור בצק הגדול מהמקפיא ולרדד אותו לעלה מעט גדול יותר מקוטר התבנית. לרפד את התבנית ולהסיר את עודפי הבצק. לחורר את הבצק שבתחתית עם מזלג, ולהכניס למקפיא למשך 15 דקות. בהמשך, להוציא מהמקפיא את התבנית, ולהניח את מלית התפוחים, והצימוקים אגוזי מלך באופן אחיד על פני הבצק מעל הקלתית.
הכנת השכבה העליונה:
להפריד את 3 הביצים. להוסיף את החלבונים והסוכר לקערת מיקסר ולהקציף, עד לקבלת קצף יציב.
מעבירים את קצף החלבונים לקערה נפרדת. מונקים את קערת המיקסר משאריות הקצף, ומוסיפים אליה את החלמונים, השמן, מיץ לימון או מים ומעט תמצית רום. מקציפים במהירות גבוהה, עד לקבלת מרקם אחיד.
.
לקפל את תערובת החלמונים עם קצף החלבונים. להוסיף לקערה חצי כוס קמח תופח.
לקפל את הקמח בתערובת הביצים. לצקת את הבלילה בזהירות על פרוסות התפוחים.
להכניס את התבנית למרכז התנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות, ולאפות במשך 40 – 50 דקות.
להוציא את העוגה מהתנור, ולתת לה להצטנן לטמפרטורת החדר. להעביר את העוגה לצלחת הגשה.
לקישוט:
ניתן לפזר מעל פני העוגה אבקת סוכר.
בתאבון

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (3)

מאמרים מעניינים נוספים

ספגטי בולונז שכולם אוהבים

ספגטי בולונז מהיר! 20 דקות על האש ומקבלים תבשיל בשר…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

השניצל המושלם

אחד המאכלים המנחמים שקיימים! מדובר באהבה חוצה גילים ומגדרים, אין…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פיצת עגבניות קלאסית לאירוח מושלם

אפשר כבר להריח את ״ניחוח״ בצק השמרים, שמרמז על הארוחה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עראייס על המחבת

אז איך מכינים עראייס מושלם על מחבת? בדיוק כמו שמכינים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת תפוחים עשירה בשכבות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.