פאי תפוחים מעולה

04-01-2023 | ירון צחר

מתכון מושלם ופשוט להכנת פאי תפוחים קלאסי וטעים מאוד. 
מצרכים: תבנית 24
הבצק:
קמח לבן – 2 כוסות
חמאה – 150 גרם
1/3 כוס סוכר
סוכר וניל – אריזת נייר
30 גרם, אבקת שקדים.
מלח – קורט
אבקת אפיה – 1/2 כפית
ביצה – Medium
המלית
6 תפוחי עץ קלופים
1 כף מיץ לימון
4 כפות שטוחות סוכר
חצי כוס מים
1/2 כפית קינמון
1/3 כוס אגוזי מלך גרוסים מעט גס.
פירורי לחם
סוכר דמררה חום
אופן ההכנה:
מעבירים לקערה את הקמח, החמאה, הסוכר, סוכר הוניל, המלח ואבקת האפייה, ואבקת השמרים. מעבדים יחד לתערובת פירורית. בסוף מוסיפים את הביצה, ומעבדים רק עד איחוד המצרכים.
מחלקים את הבצק לשני כדורים: כדור אחד גדול (2/3 מהגודל) ושני קטן (1/3 מהגודל). משטחים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא כ- 15 דקות.
הכנת מלית התפוחים:
קולפים את התפוחים, חוצים ומוציאים את הליבה. פורסים את התפוחים לפלחים, יוצקים מעל מיץ לימון ומערבבים.
מוסיפים לסיר את הסוכר את התפוחים מיץ הלימון והמיים, ומבשלים על להבה בינונית במשך כ- 20 דקות, עד שפלחי התפוחים רכים. מורידים את הסיר מהכיריים. מסננים את הנוזלים, ומצננים.
מוציאים את כדור הבצק הגדול (הכדור הקטן נשאר במקפיא) ומרדדים לעלה מעט גדול יותר מקוטר התבנית (קוטר 24). מרפדים את התבנית, מסירים עודפי בצק, מחוררים בתחתית בעזרת מזלג ומכניסים למקפיא כ- 15 דקות.
מוציאים, מפזרים באופן אחיד את מלית התפוחים. מפזרים מעל פירורי לחם וסוכר דמררה. כמו כן, את אגוזי המלך הגרוסים. את דיסקיט הבצק הקטן מרדדים, וחותכים לרצועות דקות אותן מניחים בצורת שתי וערב על גבי המילית ויוצרים צורת רשת. לוקחים ביצה טרופה ומברישים את רצועות הבצק. מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך 20-30 דקות, עד שפני העוגה מקבלים גוון זהוב. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים.

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

ספגטי בולונז שכולם אוהבים

ספגטי בולונז מהיר! 20 דקות על האש ומקבלים תבשיל בשר…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

השניצל המושלם

אחד המאכלים המנחמים שקיימים! מדובר באהבה חוצה גילים ומגדרים, אין…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פיצת עגבניות קלאסית לאירוח מושלם

אפשר כבר להריח את ״ניחוח״ בצק השמרים, שמרמז על הארוחה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עראייס על המחבת

אז איך מכינים עראייס מושלם על מחבת? בדיוק כמו שמכינים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - פאי תפוחים מעולה - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.