נזיד עדשים שחורות

01-02-2023 | ירון צחר

תבשיל עשיר בטעמים ומשביע, מנה מושלמת לימים הקרים.

מצרכים:
250 גרם עדשים שחורות, שטופות
2 בצלים קצוצים
3 שיני שום כתוש
2 גזרים חתוכים לקוביות
2 גבעולי סלרי, חתוכים דק
1 תפוח אדמה מקולף וחתוך לקוביות
1 זוקיני חתוך לקוביות
1/4 כוס יין אדום יבש
2 כוסות ציר בקר (שיכסה את העדשים והירקות)
1 כפית חוואג' למרק,
קורט מלח ופלפל שחור
2 כפות רוטב ברביקיו
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה:
מחממים את השמן לסיר סוזאט (רחב ונמוך). מוסיפים לסיר את קוביות הבצל, הגזר, הסלרי, הזוקיני, ומערבבים. מכסים את הסיר עם מכסה, ומאדים, תוך כדי ערבוב מידי פעם, במשך כ- 10 דקות. מוסיפים לסיר את השום הכתוש, ומטגנים במשך כדקה נוספת, תוך כדי ערבוב.
מוסיפים לסיר את העדשים השחורות, ומערבבים עם הירקות. יוצקים לסיר את היין האדום, ומבשלים, תוך כדי ערבוב במשך כ- 3 דקות, עד שהאלכוהול מתאדה. יוצקים לסיר את ציר הבקר, ומוודאים שהנוזלים מכסים את העדשים והירקות. אם חסר נוזלים, מוסיפים מעט מים. מתבלים בחוואג' למרק, מלח ופלפל שחור. מכסים את הסיר, ומביאים לרתיחה. מחלישים את הלהבה, ומבשלים במשך כשעה אחת, עד שהעדשים רכות. אם נותרו נוזלים רבים, מסירים את הסיר, ומבשלים במשך דקות נוספות עד שהנזיד סמיך. מתבלים ברוטב ברביקיו, ומערבבים.
מקשטים עם עלי פטרוזיליה קצוצים

בתיאבון

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוף ובשר,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

ספגטי בולונז שכולם אוהבים

ספגטי בולונז מהיר! 20 דקות על האש ומקבלים תבשיל בשר…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

השניצל המושלם

אחד המאכלים המנחמים שקיימים! מדובר באהבה חוצה גילים ומגדרים, אין…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פיצת עגבניות קלאסית לאירוח מושלם

אפשר כבר להריח את ״ניחוח״ בצק השמרים, שמרמז על הארוחה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עראייס על המחבת

אז איך מכינים עראייס מושלם על מחבת? בדיוק כמו שמכינים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - נזיד עדשים שחורות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.