נזיד עדשים שחורות

01-02-2023 | ירון צחר

תבשיל עשיר בטעמים ומשביע, מנה מושלמת לימים הקרים.

מצרכים:
250 גרם עדשים שחורות, שטופות
2 בצלים קצוצים
3 שיני שום כתוש
2 גזרים חתוכים לקוביות
2 גבעולי סלרי, חתוכים דק
1 תפוח אדמה מקולף וחתוך לקוביות
1 זוקיני חתוך לקוביות
1/4 כוס יין אדום יבש
2 כוסות ציר בקר (שיכסה את העדשים והירקות)
1 כפית חוואג' למרק,
קורט מלח ופלפל שחור
2 כפות רוטב ברביקיו
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה:
מחממים את השמן לסיר סוזאט (רחב ונמוך). מוסיפים לסיר את קוביות הבצל, הגזר, הסלרי, הזוקיני, ומערבבים. מכסים את הסיר עם מכסה, ומאדים, תוך כדי ערבוב מידי פעם, במשך כ- 10 דקות. מוסיפים לסיר את השום הכתוש, ומטגנים במשך כדקה נוספת, תוך כדי ערבוב.
מוסיפים לסיר את העדשים השחורות, ומערבבים עם הירקות. יוצקים לסיר את היין האדום, ומבשלים, תוך כדי ערבוב במשך כ- 3 דקות, עד שהאלכוהול מתאדה. יוצקים לסיר את ציר הבקר, ומוודאים שהנוזלים מכסים את העדשים והירקות. אם חסר נוזלים, מוסיפים מעט מים. מתבלים בחוואג' למרק, מלח ופלפל שחור. מכסים את הסיר, ומביאים לרתיחה. מחלישים את הלהבה, ומבשלים במשך כשעה אחת, עד שהעדשים רכות. אם נותרו נוזלים רבים, מסירים את הסיר, ומבשלים במשך דקות נוספות עד שהנזיד סמיך. מתבלים ברוטב ברביקיו, ומערבבים.
מקשטים עם עלי פטרוזיליה קצוצים

בתיאבון

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוף ובשר,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - נזיד עדשים שחורות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.