טורט קפה עם קרם וניל שוקולד ואגוזי לוז

23-03-2023 | ירון צחר

אם אתם מאלו שאוהבים קפה, העוגה הזו היא בדיוק בשבילכם. 
מצרכים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:
לטורט :
4 ביצים L
1 כוס סוכר
1 כוס קמח תופח
1 כף שמן
1 כפית תמצית וניל
למוס וניל :
2 מכלי שמנת מתוקה 38%
1 גביע גבינת מסקרפונה
80 גרם אינסטנט פודינג וניל
1 כף סוכר
3/4 כוס חלב
1 כוס קפה חזק ממכונת קפה
לקישוט:
50 גרם שוקולד מריר + 1 כפית שמן
50 גרם שוקולד חלב + 1 כפית שמן
1/2 כוס אגוזי לוז קלויים וגרוסים
אופן הכנה:
לטורט:
להוסיף לקערת מיקסר 4 ביצים, ולהקציף במשך דקה אחת. להוסיף בהדרגה את הסוכר, תמצית וניל וכף שמן. להמשיך להקציף עד לקבלת מרקם בהיר ותפוח.
להוסיף לקערה בהדרגה את הקמח, ולערבב עם מרית בתנועות קיפול, עד לקבלת מרקם אחיד.
לצקת את בלילת הטורט
לתבנית אפייה, שדפנותיה ותחתיתה מרופדים בנייר אפייה. להכניס את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש, לטמפ' של 180 מעלות, ולאפות במשך 30 דקות, עד לקבלת גוון זהוב, או כשקיסם שננעץ בעוגה יצא יבש. להוציא את התבנית מהתנור, ולהניח לעוגה להתקרר לטמפ' החדר.
לאחר שהעוגה התקררה לחלץ אותה מהתבנית,
לחצות את העוגה ל-2 חלקים שווים. להרים את החלק העליון ולהניח על צלחת שטוחה. נסגור בחזרה את התבנית, כך נקבל תבנית עם בסיס טורט. להניח שקף סביב הדופן הפנימית של התבנית.
בעזרת כף להרטיב את בסיס העוגה עם חצי כוס קפה לא ממותק .
את החלק העליון שמצוי על הצלחת השטוחה, לחתוך עם סכין חדה לקוטר קטן יותר.
הכנת הקרם:
להוסיף לגבינת המסקרפונה 1 כף סוכר ולערבב היטב .
להוסיף לקערת מיקסר 2 מכלי שמנת מתוקה, 3/4 כוס חלב וחבילת אינסטנט פודינג וניל, ולערבב במשך חצי דקה. להוסיף לקערה את גבינת המסקרפונה ולהקציף, עד לקבלת קצף אחיד .
למרוח מחצית מקרם הווניל על בסיס העוגה. להניח את שכבת הטורט החתוכה על שכבת הקרם. להרטיב עם כף את שכבת עוגת הטורט העליונה בקפה. למרוח את שארית הקרם על שכבת הטורט העליונה, וליישר את הקרם בצורה אחידה. להכניס את העוגה למקפיא .
הכנת הקישוט:
להמיס במיקרוגל 50 גרם שוקולד מריר בפולסים. להוסיף כפית שמן ולערבב, עד לקבלת מרקם חלק. למרוח את השוקולד על נייר אפייה (לא דק מידי) ולפזר מחצית מאגוזי הלוז השבורים על השוקולד.
להמיס במיקרוגל 50 גרם שוקולד חלב בפולסים. להוסיף, כפית שמן ולערבב, עד לקבלת מרקם חלק. להקפיא את נייר האפייה עם השוקולד עד שהוא מתקשה. להוציא את הנייר והשוקולד מהמקפיא

ולחתוך לחתיכות גסות. לפזר את השוקולד ואגוזי הלוז הגרוסים על העוגה בצורה חופשית
שיהיה בתאבון וספרו לנו איך היה (-:
יש לכם שאלה? רוצים לשתף איך יצא העוגה? 
כתבו לנו בתגובה

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

ספגטי בולונז שכולם אוהבים

ספגטי בולונז מהיר! 20 דקות על האש ומקבלים תבשיל בשר…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

השניצל המושלם

אחד המאכלים המנחמים שקיימים! מדובר באהבה חוצה גילים ומגדרים, אין…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פיצת עגבניות קלאסית לאירוח מושלם

אפשר כבר להריח את ״ניחוח״ בצק השמרים, שמרמז על הארוחה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עראייס על המחבת

אז איך מכינים עראייס מושלם על מחבת? בדיוק כמו שמכינים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - טורט קפה עם קרם וניל שוקולד ואגוזי לוז - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.