מקלובה חצילים בטטות ופרגיות

28-02-2024 | ירון צחר

מתכון מושלם וקל שתמיד מצליח! על הדרך גם תהנו מהנוחות של ארוחה שלמה המבושלת בסיר אחד. מקלובה, זהו תבשיל של אורז שנבנה בקומות שאפשר לשלב בו בשר או עוף עם ירקות, מבשלים הכל בסיר אחד והשוס – כשמגישים לשולחן, נהוג להפוך את הסיר ואז לראות את השכבה התחתונה של הסיר. המנה מרשימה ביופייה ובטעמים שלה. אל תפחדו לנסות.

 

מצרכים:

1 ק"ג פרגיות חתוכות לקוביות קטנות
2 חצילים ארוכים פרוסים
1 בטטה גדולה פרוסה לאורך
3 בצלים קצוצים דק
3 כוסות אורז שטוף ומסונן
2 שיני שום כתושות
4.5 כוסות מים רותחים (על כל כוס אורז כוס וחצי מים)
חופן צנוברים
קורט מלח ופלפל שחור
כורכום
בהרט
הל כתוש
שמן
לקישוט:
מעט טחינה גולמית
מעט פטרוזיליה קצוצה דק
צנוברים

אופן ההכנה:

חתכו את החצילים והבטטות לפרוסות ארוכות, המליחו והניחו בצד עד ליציאת כל הנוזלים
למשוך בשמן, להניח בתבנית עם נייר אפייה, ולאפות בחום 200 מעלות עד קבלת גוון זהוב יפה.
חממו מחבת נפרדת עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה, הוסיפו את הפרגיות וערבבו, הוסיפו את התבלינים והשום וערבבו היטב. בשלו במשך 15 דקות, לקבלת ירקות מאודים.
הכנת האורז:
לתבל את האורז בתבלינים, מלח, פלפל שחור, כורכום, בהרט, הל. לשמן במעט שמן את סיר בישול האורז. לטגן מעט את האורז, תוך כדי ערבוב, עד שגרגירי האורז יצופו במעטה שמן עדין. לצקת מים לסיר לערבב, ולהביא לרתיחה קלה. להנמיך את הלהבה לנמוכה. לכסות את הסיר עם מכסה, ולבשך עד שהאורז סופח את כל הנוזלים. להוריד את הסיר מהכיריים.
הרכבת המנה והאפייה הסופית:
לשמן את תחתית ודפנות סיר ולרפד אותו בנייר אפייה. לגזור את קצוות נייר האפייה, ולסדר סביב לתחתית ודפנות הסיר את פרוסות החצילים והבטטות, כשהן עומדות ו1/3 מפרוסות החצילים והבטטות בולטים מהסיר.
להוסיף לסיר עם החצילים והבטטות מחצית מכמות האורז ולהניח על פרוסות החצילים והבטטות.
מעל האורז, יש להוסיף את הפרגיות ולהדק לאורז. מעל שכבת הפרגיות יש להוסיף את יתרת האורז. להדק את האורז, ולסגור עם פרוסות החצילים והבטטות שיצאו מהסיר.
להכניס את הסיר לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות ולאפות במשך שעה.
להמתין במשך15 דקות להתקררות מעטה של התבשיל. להפוך את המקלובה לצלחת הגשה גדולה.
להסיר את נייר האפייה, ולהגיש לכל סועד פרוסת מקלובה עסיסית וטעימה.
לקשט עם מעט טחינה גולמית, צנוברים ופטרוזיליה קצוצה דק.

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוף ובשר,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (10)

מאמרים מעניינים נוספים

ממולאים חגיגיים

ממולאים חגיגיים בסגנון סוכות, ירקות ממולאים באורז, עשבי תיבול ונגיעת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

אורז לבן עם עדשים כתומות

מנה קלילה, מזינה ומנחמת שמתבשלת בסיר אחד. אידאלית לימים עמוסים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כבדי עוף ופטריות בגביעי תפוחי אדמה

האמת שזה רק נשמע מסובך, אבל זו מנה שכל כך…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים מבית אבא

  סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת דבש ללא דבש

העוגה המושלמת שמככבת אצלנו בבית בכל חגי תשרי. החלק המפתיע…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קוסקוס אמיתי בכמה דקות

      אצלנו בכיפור דואגים למנה שגם הילדים וגם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

טירמיסו דבש ומסקרפונה

טירמיסו דבש ומסקרפונה ללא אפייה וטעים בטירוף. זוהי עוגה חגיגית…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג'בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - מקלובה חצילים בטטות ופרגיות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.