עוגת שוקולד מושחתת לפסח

02-04-2023 | ירון צחר

מתכון לעוגת שוקולד מושחתת עם אגוזים צימוקים ומרציפן לפסח
מצרכים :
100 גרם שוקולד מריר
50 גרם שוקולד חלב
150 גרם חמאה
5 ביצים מופרדות.
2 כפות ברנדי
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס אגוזי מלך – 3/4 כוס קצוצים גס.
60 גרם מרציפן מגורר
חופן צימוקים
5 כפות קמח מצות
1 כפית אבקת אפיה
לגנאש:
100 גרם שוקולד מריר גרוס
50 גרם שוקולד חלב גרוס
3 כפות שמנת מתוקה
1 כף סירופ גלוקוזה
לקישוט:
20 גרם שוקולד לבן גרוס
כפתורי שוקולד לבן
גלילי שוקולד מנומר
2 דובדבנים מסוכרים
אופן ההכנה:
ממסים את השוקולדים (חלב ומריר) עם החמאה במיקרוגל עד לקבלת תערובת אחידה.
בקערה מערבבים את החלמונים עם הברנדי. מאחדים את שתי התערובות.
מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב. מקפלים את החלבונים אל תערובת השוקולד.
מערבבים את האגוזים, המרציפן המגורר, הצימוקים הקמח ואבקת האפייה, ומוסיפים לתערובת השוקולד בתנועות קיפול עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים את התערובת אל תבנית 24 עגולה, ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של כ-180 מעלות, ואופים במשך כ- 50 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור, ונותנים לה להצטנן לטמפרטורת החדר. מחלצים את העוגה מדפנות התבנית.
הכנת הגנאש:
מוסיפים 150 גרם שוקולד גרוס, סירופ גלוקוזה ושמנת מתוקה לסיר קטן. מחממים עד לסף רתיחה, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד להמסת השוקולד וקבלת מרקם חלק ואחיד. יוצקים את הגנאש על פני העוגה ודפנותיה, כך שהעוגה תהיה מצופה בשוקולד. מניחים את העוגה במקרר למשך כשעתיים, עד להתייצבות בשוקולד.
קישוט:
מוסיפים לקערית את השוקולד הלבן הגרוס. מחממים במיקרו בפולסים של 20 שניות. מערבבים בין הפולסים, עד לקבלת מרקם חלק אחיד ומעט נוזלי. יוצקים את נוזל השוקולד הלבן לשקיק הזלפה עם צנתר עגול וצר. מזליפים פסים לבנים בצורת שתי וערב. מקשטים בדובדבנים וגלילי שוקולד מנומרים.
שיהיה בתאבון וספרו לנו איך היה (-:
יש לכם שאלה? רוצים לשתף איך יצא? 
כתבו לנו בתגובה

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים, פסח,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

ספגטי בולונז שכולם אוהבים

ספגטי בולונז מהיר! 20 דקות על האש ומקבלים תבשיל בשר…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

השניצל המושלם

אחד המאכלים המנחמים שקיימים! מדובר באהבה חוצה גילים ומגדרים, אין…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פיצת עגבניות קלאסית לאירוח מושלם

אפשר כבר להריח את ״ניחוח״ בצק השמרים, שמרמז על הארוחה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עראייס על המחבת

אז איך מכינים עראייס מושלם על מחבת? בדיוק כמו שמכינים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת שוקולד מושחתת לפסח - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.