עוגת תפוחים ואגוזים ממכרת

12-04-2023 | ירון צחר

מתכון לעוגת תפוחים ואגוזים ממכרת שמכינים בקלות ומתענגים מכל ביס.

מצרכים:
2 וחצי כוסות קמח תופח
4 ביצים (להפריד חלמון וחלבון)
¾ כוס סוכר
1 מחמאה
1 אינסטנט פודינג וניל
ריבה
אגוזי מלך קצוצים
לתפוחים מקורמלים:
5 תפוחים (מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות)
2 כפות סוכר
מיץ מחצי לימון סחוט
1 כפית קינמון
25 גרם חמאה
אופן ההכנה
מוסיפים לקערה את הקמח עם החלמונים, מחמאה ו-4 כפות סוכר. לשים את התערובת לבצק (במיקסר ,או ביד).
מחלקים את הבצק לשני חלקים ביחס של -3/4 :1/4. ואז
עוטפים בניילון כל חלק של הבצק, ומכניסים למקרר.
מוסיפים את החלבונים ויתרת הסוכר לקערת מיקסר, ומקציפים עד לקבלת קצף אחיד ויציב מאד. תוך כדי הקצפה, מוסיפים את האינסטנט פודינג וניל בשעורים (לא בבד אחד). ממשיכים לערבל עד שנוצר קצף דביק בדומה למסטיק.
קירמול התפוחים:
מוסיפים את קוביות התפוחים, החמאה, מיץ הלימון, סוכר וקינמון לסיר קטן. מביאים לרתיחה, ומחלישים את הלהבה לבינונית – נמוכה. מבשלים עם מכסה במשך כ- 5 דקות, עד שהקוביות מתרככות מעט. מורידים את הסיר מהכיריים, ומצננים.
הרכבת הבצק:
עוטפים את התחתית והדפנות הפנימיים של תבנית בקוטר 26 ס"מ בנייר אפייה.
את חלק הבצק הגדול משטחים על תחתית התבנית ועד מחצית גובה הדפנות.
על הקלתית מורחים ריבה, ומעל שכבת הריבה מפזרים את התפוחים עם אגוזי מלך קצוצים.
מעל שכבת התפוחים מפזרים את הקצף.
מגרדים את חלק הבצק שנותר בפומפייה, ומפזרים את גרגירי הבצק מעל שכבת הקצף.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש 170 מעלות, ואופים במשך חצי עד שלושת רבעי שעה, עד שהבצק מקבל גוון זהוב ויפה. מוציאים את התבנית מהתנור ונותנים לעוגה להצטנן בטמפ' החדר. מאחסנים את העוגה במקרר עד להגשה.
שיהיה בתאבון וספרו לנו איך היה (-:
יש לכם שאלה? רוצים לשתף איך יצא? 
כתבו לנו בתגובה

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (6)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת תפוחים ואגוזים ממכרת - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.