חלה עגולה ומתוקה

22-10-2024 | ירון צחר

 

יש לי בשבילכם חלה יפהפייה עם צימוקים ושקדים קלויים, מתכון נפלא שישדרג לכם את שולחן השבת או החג. 

מצרכים:

1 ק”ג קמח לחם (שטיבל מס’ 2)
1 שקית שמרית
1/2 כוס מים
3 כפות סוכר
3/4 כוס סוכר
4 כפות דבש
1.5 כוסות חלב
2 ביצים
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 כפית מלח
חופן צימוקים בהירים
לציפוי:
2 חלמונים טרופים
שומשום לבן
שקדים לבנים

אופן ההכנה:

מניחים את השמרים, 3 כפות סוכר וחצי כוס מים פושרים בקערית, ומערבבים עד שהשמרים יומסו. משאירים את התערובת עד שהשמרים מתחילים לתסוס. מוסיפים לקערת מיקסר את הקמח, בלילת השמרים, הדבש, הצימוקים, הביצים והחמאה ומערבלים עם וו לישה במשך כ-10 דקות במהירות איטית-בינונית עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מוסיפים את המלח, ולשים במשך כדקה אחת.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון ומשאירים לבצק לתפוח במשך כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
על משטח עבודה מעט מקומח מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים. מחלק אחד מפרישים מעט מהבצק ויוצרים כדור קטן ומניחים בצד. יוצרים משני החלקים גליל בקוטר 3 ס"מ ובאורך של כ- 30 ס"מ. מגלגלים את הגלילים האחד בשני כמו בורג. מחברים את קצוות הגלילים ויוצרים עיגול. מגביהים את דפנות התבנית הקפיצית בנייר אפיה. מניחים את עיגול הבצק בתבנית הקפיצית שתחתיתה מרופדת בשכבת חמאה דקה וקמח .מניחים את כדור הביצה בתוך העיגול, וכך מקבלים את צורת החלה. מכסים במגבת לחה ומשאירים לטפוח במשך כשעה אחת. טורפים את שני החלמונים בקערית. מברישים את החלה בחלמונים. מפזרים את השקדים המולבנים בכדור הפנימי. ואת העיגול החיצון של הבצק מעטרים בשומשום לבן ושחור (לא חובה בשחור).
מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 175 מעלות, ואופים 30-25במשך כ- 40 דקות, עד הזהבה. מוציאים את החלה מהתנור ומשאירים להצטנן.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (6)

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - חלה עגולה ומתוקה - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.