חלה עגולה ומתוקה

22-10-2024 | ירון צחר

 

יש לי בשבילכם חלה יפהפייה עם צימוקים ושקדים קלויים, מתכון נפלא שישדרג לכם את שולחן השבת או החג. 

מצרכים:

1 ק”ג קמח לחם (שטיבל מס’ 2)
1 שקית שמרית
1/2 כוס מים
3 כפות סוכר
3/4 כוס סוכר
4 כפות דבש
1.5 כוסות חלב
2 ביצים
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 כפית מלח
חופן צימוקים בהירים
לציפוי:
2 חלמונים טרופים
שומשום לבן
שקדים לבנים

אופן ההכנה:

מניחים את השמרים, 3 כפות סוכר וחצי כוס מים פושרים בקערית, ומערבבים עד שהשמרים יומסו. משאירים את התערובת עד שהשמרים מתחילים לתסוס. מוסיפים לקערת מיקסר את הקמח, בלילת השמרים, הדבש, הצימוקים, הביצים והחמאה ומערבלים עם וו לישה במשך כ-10 דקות במהירות איטית-בינונית עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מוסיפים את המלח, ולשים במשך כדקה אחת.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון ומשאירים לבצק לתפוח במשך כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
על משטח עבודה מעט מקומח מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים. מחלק אחד מפרישים מעט מהבצק ויוצרים כדור קטן ומניחים בצד. יוצרים משני החלקים גליל בקוטר 3 ס"מ ובאורך של כ- 30 ס"מ. מגלגלים את הגלילים האחד בשני כמו בורג. מחברים את קצוות הגלילים ויוצרים עיגול. מגביהים את דפנות התבנית הקפיצית בנייר אפיה. מניחים את עיגול הבצק בתבנית הקפיצית שתחתיתה מרופדת בשכבת חמאה דקה וקמח .מניחים את כדור הביצה בתוך העיגול, וכך מקבלים את צורת החלה. מכסים במגבת לחה ומשאירים לטפוח במשך כשעה אחת. טורפים את שני החלמונים בקערית. מברישים את החלה בחלמונים. מפזרים את השקדים המולבנים בכדור הפנימי. ואת העיגול החיצון של הבצק מעטרים בשומשום לבן ושחור (לא חובה בשחור).
מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 175 מעלות, ואופים 30-25במשך כ- 40 דקות, עד הזהבה. מוציאים את החלה מהתנור ומשאירים להצטנן.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (6)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - חלה עגולה ומתוקה - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.