פילה ברמונדי מבושל על מצע ירקות

23-01-2024 | ירון צחר

מתכון מנצח של פילה ברמונדי מבושל ופיקנטי, המפיץ ריחות מדהימים במטבח ובעל טעם גן עדן. חובה להצטייד בחלה .

מצרכים:

3 דגי ברמונדי מפולטים ל- 6 סועדים
1/4 כוס שמן זית
1 כוס מים
½ מיכל רסק עגבניות
2 בצלים קצוצים דק
5 עגבניות קצוצות לקוביות
10 שיני שום קלופים ופרוסים דק
2 גמבות (אדומה וצהובה) חתוכות לרצועות
קורט צ'ילי לא חובה
חצי חבילת עלי פטרוזיליה קצוצים דק
קורט פלפל שחור
1 כף מלח
3 כפות פפריקה אדומה
קורט כורכום

אופן ההכנה:

את פילה הברמונדי מנקים ומפלטים. הדג נשאר עם עור, וללא אדרה ועצמות. לשטוף את פרוסות הפילה ולהשרות אותן במעט לימון במשך 30 דקות. להוציא את הפרוסות מהכלי ולשטוף במים.
את העגבניות קוצצים לקוביות. את שיני השום יש לחתוך לפרוסות דקות. את הפלפלים יש לחתוך לרצועות. את עלי הפטרוזיליה יש לקצץ דק.
בסיר שטוח ורחב לצקת את השמן ולחמם. להוסיף את הבצל הקצוץ ולטגן, עד שמתקבל קוון זהוב. להניח מעל הבצל את העגבניות הקצוצות. מעל להניח את רצועות הגמבה ופרוסות השום. לתבל עם רסק עגבניות, פלפל שחור, צ'ילי (לא חובה), פפריקה ומלח. לצקת את המים ולערבב. להביא לרתיחה, ולהנמיך את הלהבה לנמוכה. לכסות את הסיר במכסה ולבשל במשך כ- 30 דקות. מפעם לפעם יש לערבב את הירקות.
את פרוסות פילה הדג יש להניח בתוך רוטב הירקות. (הרוטב מכסה לחלוטין את הדגים).
לפזר מעל פרוסות הדגים את הפטרוזיליה הקצוצה.
להגביר את הלהבה ולהביא את התבשיל לרתיחה. להנמיך את הלהבה לנמוכה, ולבשל במשך 20 דקות. מתקבל מעדן!

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

ממולאים חגיגיים

ממולאים חגיגיים בסגנון סוכות, ירקות ממולאים באורז, עשבי תיבול ונגיעת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

אורז לבן עם עדשים כתומות

מנה קלילה, מזינה ומנחמת שמתבשלת בסיר אחד. אידאלית לימים עמוסים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כבדי עוף ופטריות בגביעי תפוחי אדמה

האמת שזה רק נשמע מסובך, אבל זו מנה שכל כך…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים מבית אבא

  סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת דבש ללא דבש

העוגה המושלמת שמככבת אצלנו בבית בכל חגי תשרי. החלק המפתיע…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קוסקוס אמיתי בכמה דקות

      אצלנו בכיפור דואגים למנה שגם הילדים וגם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

טירמיסו דבש ומסקרפונה

טירמיסו דבש ומסקרפונה ללא אפייה וטעים בטירוף. זוהי עוגה חגיגית…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג'בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - פילה ברמונדי מבושל על מצע ירקות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.