פילה ברמונדי מבושל על מצע ירקות

23-01-2024 | ירון צחר

מתכון מנצח של פילה ברמונדי מבושל ופיקנטי, המפיץ ריחות מדהימים במטבח ובעל טעם גן עדן. חובה להצטייד בחלה .

מצרכים:

3 דגי ברמונדי מפולטים ל- 6 סועדים
1/4 כוס שמן זית
1 כוס מים
½ מיכל רסק עגבניות
2 בצלים קצוצים דק
5 עגבניות קצוצות לקוביות
10 שיני שום קלופים ופרוסים דק
2 גמבות (אדומה וצהובה) חתוכות לרצועות
קורט צ'ילי לא חובה
חצי חבילת עלי פטרוזיליה קצוצים דק
קורט פלפל שחור
1 כף מלח
3 כפות פפריקה אדומה
קורט כורכום

אופן ההכנה:

את פילה הברמונדי מנקים ומפלטים. הדג נשאר עם עור, וללא אדרה ועצמות. לשטוף את פרוסות הפילה ולהשרות אותן במעט לימון במשך 30 דקות. להוציא את הפרוסות מהכלי ולשטוף במים.
את העגבניות קוצצים לקוביות. את שיני השום יש לחתוך לפרוסות דקות. את הפלפלים יש לחתוך לרצועות. את עלי הפטרוזיליה יש לקצץ דק.
בסיר שטוח ורחב לצקת את השמן ולחמם. להוסיף את הבצל הקצוץ ולטגן, עד שמתקבל קוון זהוב. להניח מעל הבצל את העגבניות הקצוצות. מעל להניח את רצועות הגמבה ופרוסות השום. לתבל עם רסק עגבניות, פלפל שחור, צ'ילי (לא חובה), פפריקה ומלח. לצקת את המים ולערבב. להביא לרתיחה, ולהנמיך את הלהבה לנמוכה. לכסות את הסיר במכסה ולבשל במשך כ- 30 דקות. מפעם לפעם יש לערבב את הירקות.
את פרוסות פילה הדג יש להניח בתוך רוטב הירקות. (הרוטב מכסה לחלוטין את הדגים).
לפזר מעל פרוסות הדגים את הפטרוזיליה הקצוצה.
להגביר את הלהבה ולהביא את התבשיל לרתיחה. להנמיך את הלהבה לנמוכה, ולבשל במשך 20 דקות. מתקבל מעדן!

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - פילה ברמונדי מבושל על מצע ירקות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.