קישים קטנים במלית גבינות וסלק עלים או תרד

23-05-2023 | מילכה דיין

קישים קטנים, במלית גבינות (ממה שיש במקרר) יחד עם סלק עלים או ברוקולי או עלי חוביזה בעונה, תמיד יתקבלו בברכה בכל אירוע או מסיבה. בצק עלים או פילו או פילאס במקפיא יזרזו את ההחלטה לארוחת ערב טעימה, קלילה ומפנקת ואפילו… בריאה.

החומרים הדרושים:

– 1/2 חב׳ בצק עלים או פילאס מופשר חתוך לריבועים: 10*10 ס״מ.

– חבילת סלק עלים או תרד או ברוקולי.

– מלית מגבינות ממה שנשאר בבית: כדאי קצת מלוחה מגורדת, אפשר גם צהובה, קוטג, גבינה לבנה וכף קמח.

אופן ההכנה:

– סלק עלים-שוטפים ומנקים היטב את הגבעולים מחול,מוציאים את השערות, קוצצים.

– מאדים במחבת עם שתי כפות שמן זית, אפשר גם בצל ורצוי מספר שיני שום.

– מוסיפים את העלים הקצוצים, מערבבים, מוסיפים מלח וקמצוץ פלפל שחור.

– משמנים עם מברשת תבנית שקעים, (גם את השוליים) מכניסים את ריבועי הבצק ויוצרים קערית, מכניסים לאפיה קצרה, בטמפ של 175 מעלות, עד שנשאר לבן אבל אפוי.

– להוציא, להוסיף את תערובת הגבינות עם הסלק וביצה אחת מקושקשת( להשאיר טיפה מהחלמון למריחה).

– מוסיפים כף קמח לתערובת הגבינות ומערבבים.

– מושחים את שולי הבצק במברשת עם החלמון וטיפונת מים.

מכניסים לאפיה 175 מעלות עד שמזהיב.

מאחלים ב… ה… צ… ל…ח… ה👍

להוציא מהתנור ולחכות עד שיהיה פושר ורק אז ניתן להוציא מהתבנית.( יוצא בקלות עם מרית בסיבוב או בעזרת ידית הכף).

בתאבון😋

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, פשטידות, שבועות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - קישים קטנים במלית גבינות וסלק עלים או תרד - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.