רביולי במילוי גבינה ובתיבול רוטב רוזה

30-06-2023 | ירון צחר

מתכון נפלא לארוחה מפנקת ומשביעה של רביולי גבינות שמכינים לבד עם רוטב רוזה מעולה בשילוב עגבניות.

המצרכים לבצק:
בצק רביולי
500 גרם קמח
2 כפות שמן זית
1 כפית גדושה מלח
1 ביצה
כ-1 כוס מים קרים
למילוי:
1 ביצה טרופה
2 כפות מלח גס, לבישול הרביולי
למילוי גבינות:
200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
200 גרם גבינת ריקוטה
20 גרם גבינת פרמזן מגוררת
2 חלמונים
1/2 כוס עלי בזיליקום קצוצים
לרוטב עגבניות:
3 בצלים קצוצים
5 שיני שום קצוצים
מעט שמן זית
5 עגבניות מרוסקות
100 גרם רסק עגבניות
קופסא עגבניות מרוסקות
קורט תימין, בזיליקום וארגנו
קורט מלח פלפל שחור גרוס
1 כפית סוכר
קורט אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל מרכיבי המילוי. טועמים ומתקנים תיבול.
מערבבים את כל החומרים פרט למים, ומוסיפים את המים בהדרגה לקבלת בצק. מקמחים משטח עבודה, ולשים את הבצק 15 דקות, בלי הנחות, לקבלת בצק חזק וגמיש. עוטפים את הבצק מגבת לחה ושומרים במקרר שעה לפחות.
מרדדים את הבצק לעלה דק וארוך. מחלקים את העלה לשניים. מברישים חלק אחד בביצה, ומניחים עליו בעזרת כף מעט מן המילוי במרחק 5 ס"מ זו מזו. מכסים בחלק השני של הבצק.
מהדקים את הבצק סביב המילוי ומהן אל השוליים. בעזרת רינג, או כוס זכוכית, יוצרים עיגולים בקוטר כ-5 ס"מ.
מבשלים את הרביולי בסיר גדול עם מים רותחים ו-2 כפות מלח גס במשך 3 דקות. מוציאים מהסיר ומסננים.
לרוטב עגבניות: מחממים סיר כבד כ-7 דקות באש נמוכה ללא שמן. מגביהים להבה ומוסיפים שמן. מטגנים את הבצל הקצוץ עד הזהבה קלה, מוסיפים את השום ומטגנים עד כ 2-3 דקות.
מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים תוך ערבוב תמידי, מוסיפים את העגבניות הטריות המרוסקות ואת קוביות העגבניות. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש ל-20 דקות. מוסיפים ענף תימין.
לאחר 20 דקות בישול מתבלים עם עשבי התיבול הטריים ומתבלים במלח, סוכר, פלפל שחור גרוס ואגוז מוסקט.
עם מעבד מזון ידני מרסקים את הרוטב למחית חלקה.
את הרביולי מכניסים לסיר עם רוטב העגבניות העשיר ומבשלים יחד במשך כשתי דקות. מוציאים ומניחים על צלחות הגשה אישיות.
בתיאבון…

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - רביולי במילוי גבינה ובתיבול רוטב רוזה - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.