לחם טחינה ללא גלוטן

25-06-2023 | מילכה דיין

במסגרת ניסיונות, או ניסויים קולינאריים באפיית לחם, התוודעתי גם אל לחם הטחינה, אחיו של לחם על בסיס קמח שקדים-נטול גלוטן. ההכנה פשוטה וקצרה: ללא התפחה, ללא לישה, ללא חומרים משמרים. מעט מאוד מלח, מעט המתקה טבעית, ערבול במטרפה ידנית ו… זהו. נשבעת! חמש עד עשר דקות עבודה, חצי שעה עד ארבעים דקות בתנור, עשר דקות המתנה… ויש לכם לחם בריא, איכותי ומזין-בלי כאבי בטן או ייסורי מצפון בשעה! כוונו את השעון! ו…בתאבון 😋

לחם טחינה- בשעה עבודה

החומרים הדרושים:

לכיכר לחם אחת בתבנית אינגליש קייק גדולה

4 ביצים ( לטרוף במטרפה)

1 כוס ( חד״פ) טחינה גולמית ( 6 כפות )

1 כף שמן זית,

1/4 כפית מלח ( 2 קורטים)

1 כפית שטוחה דבש או סילאן או מייפל

( *אם רוצים שזה יצא מתקתק יותר, אז כף)

1/2 כוס חד״פ זרעי פשתן טחונים/קוואקר (לא חובה)

1/2 כוס מים חמים

1כפית סודה לשתייה ,או 1 שקית אבקת אפיה (להוסיף בסוף).

לפיזור מעל: סומסום או קוואקר או גרעיני חמניות

אופן ההכנה:

לטרוף הכל עד לאחידות במטרפה, או במזלג.

להכניס לתבנית אינגליש קייק, עם נייר אפיה לתנור שחומם ל 180 מעלות לחצי שעה בערך ( בדיקת קיסם).

זהו!

רגעעעע לחכות עד שיתקרר ואז אז לפרוס.

בתאבון😋

(*רצוי לאחר שמתקרר, לחתוך למספר חלקים ולהקפיא. להפשיר ולחמם בתנור או בטוסטר אובן. לא להשאיר במקרר, כי הלחם יתפורר, היות ואין בו חומר משמר).

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - לחם טחינה ללא גלוטן - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.