עוגת בצק בריוש עם שקדים וקינמון

08-06-2023 | ירון צחר

מתכון מושלם לעוגת ביתית מפנקת ועשירה מבצק בריוש במילוי שקדים וקינמון

מצרכים:
U:
200 גרם קמח לבן
1 כפית שמרים
25 גרם סוכר
¼ כוס חלב פושר
1ביצה טרופה
½ כפית תמצית וניל
30 גרם חמאה רכה מאוד
קורט מלח
לקיפולי החמאה- 50 גרם חמאה רכה מאד
למלית קינמון ושקדים:
100 גרם חמאה רכה מאוד
½ כוס סוכר חום כהה דחוס (120 גרם)
3 כפות קינמון
100 גרם שקדים גרוסים דק
1 חלמון ביצה
לסירופ:
50 גרם סוכר
40 מ"ל מים
אופן ההכנה:
הכנת הבצק
בקערת מיקסר שמים קמח, שמרים, סוכר, חמאה, שמנת, מלח, ביצים ווניל ולשים במשך כ-10 דקות עד קבלת בצק רך ונעים. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים אותו במקרר במשך כ-45 דקות.
מרדדים את הבצק למלבן בגודל של 15*40 ס”מ ומורחים על חצי מהבצק את 50 גרם החמאה הרכה. מקפלים את הבצק לחצי, מרדדים עוד קצת ועושים קיפול 3. עוטפים בניילון נצמד ומקררים פעם נוספת למשך כשעה. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים את הבצק למלבן ועושים 3 קיפולים.
מכניסים את הבצק פעם נוספת למקרר, ומצננים במשך כחצי שעה. מוציאים את הבצק מהמקרר,
ומרדדים את הבצק בפעם השלישית, ועושים 3 קיפולים.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים לילה במקרר.
מלית קינמון ושקדים:
מוסיפים לקערה את החמאה הרכה, הסוכר החום, הקינמון ומערבבים, עד שמתקבלת תערובת במרקם של ממרח.
הרכבת העוגה:
מקמחים את משטח העבודה, ומרדדים את הבצק לעלה מלבני בגודל 40×35 ס״מ. מורחים על פני הבצק את מילית הקינמון והסוכר החום. מפזרים מעל ממרח הקינמון את השקדים הגרוסים בצורה אחידה. לאורך הצד הארוך של עלה הבצק יוצרים מכפלת קטנה ומתחילים לגלגל עד לקבלת גליל ארוך.
מעבירים את גליל הבצק למקפיא למשך 10-15 דקות.
מוציאים את גליל הבצק מהמקפיא
בעזרת סכין חדה, חוצים את גליל הבצק לאורכו, וכורכים את חצאי הבצק האחד בשני בצורת בורג,
ומניחים את העוגה בתבנית אפייה אינגליש קייק, המרופדת בנייר אפייה.
מכניסים קערה המכילה מים רותחים לתוך תנור אפייה קר. מעל מניחים את תבנית הבצק. סוגרים את דלת התנור, ונותנים לבצק לתפוח במשך 40 דקות. התפחה.
הכנת הסירופ:
מוסיפים לסיר קטן את המים עם הסוכר, ומחממים את הסיר על להבה גבוהה, מביאים לרתיחה, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהסוכר נמס לחלוטין. מורידים את הסיר מהכיריים, ומצננים לחלוטין.
האפייה:
מוציאים מתנור האפייה את התבנית עם גליל הבצק וכן את קערת המים. טורפים את חלמון הביצה ועם מברשת, מושחים על פני הבצק את חלמון הביצה הטרופה.
מחממים את התנור לטמפרטורה של 170 מעלות. מכניסים את תבנית גליל הבצק לתנור, ואופים במשך 40 דקות בערך או עד קבלת גוון זהוב על פני העוגה. כאשר העוגה מוכנה, מוציאים מהתנור ומברישים מיד בסירופ הסוכר שהוכן מראש.
בתאבון…………

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת בצק בריוש עם שקדים וקינמון - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.