עוגת גבינה אפויה עם דובדבנים

12-07-2023 | ירון צחר

 

השילוב של עוגת הגבינה ורוטב הדובדבנים יוצרים חגיגה של טעמים שלא שוכחים

מצרכים:
לקלתית העוגה:
1/4 כוס סוכר
100 גרם חמאה רכה
1 כוס קמח
מעט תמצית וניל
1 חלמון
לבלילת הגבינה
225 גרם גבינת שמנת
500 גרם גבינה לבנה 9%
200 גרם שוקולד לבן, גרוס לקוביות
1/3 כוס שמנת מתוקה
1/2 כפית תמצית וניל
1/4 כוס סוכר
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
4 ביצים
לשכבת הדובדבנים:
דובדבנים מגולענים
1 כף שטוחה של קורנפלור
3 כפות מים
לקישוט:
1/3 מיכל שמנת מתוקה
40 גרם שקדים לבנים קלויים
סקיות צ'יפס שוקולד חלב
אופן ההכנה:
הכנת הקלתית:
מוסיפים למיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר, ומערבלים במהירות בינונית, עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. מוסיפים לקערה את החלמון ותמצית הווניל וממשיכים לערבל. מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבלים עד לקבלת בצק.
מרדדים את הבצק, ומרפדים אתו את תחתית התבנית. מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך כ-15 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור, ומצננים לטמפרטורת החדר. משאירים את התנור לעבוד על חום של 180 מעלות.
הכנת בלילת הגבינה: מוסיפים את השוקולד הלבן בסיר קטן. יוצקים את השמנת המתוקה, ומחממים , תוך כדי ערבוב מתמיד, עד להמסת השוקולד וקבלת מרקם חלק ואחיד. יוצקים את השוקולד לקערת מיקסר. מוסיפים בהדרגה לקערת המיקסר את הגבינות, הביצים, תמצית הווניל והאינסטנט פודינג. ממשיכים לערבל במהירות נמוכה עד לקבלת מרקם אחיד.
יוצקים את בלילת הגבינות מעל הקלתית (לאחר שהצטננה), ומכניסים את התבנית לתנור החם למשך כ-25 דקות. מנמיכים את טמפרטורת התנור לכ- 120 מעלות, ואופים במשך כ-30 דקות נוספות. מוציאים את התבנית מהתנור, ומצננים במשך כשעה אחת. מעבירים את התבנית למקרר למשך כשעתיים נוספות.
הכנת שכבת הדובדבנים:
מוסיפים לסיר קטן את הדובדבנים והסירופ שבצנצנת. מביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית, ומחממים במשך כשתי דקות נוספות. מוסיפים לקערית את הקורנפלור והמים, ומערבבים עם כפית, עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. יוצקים את נוזל הקורנפלור לסיר, תוך כדי ערבוב, עד שנוזל הקורנפלור נטמע בסירופ הדובדבנים, והסירופ הופך לסמיך. מורידים את הסיר מהכיריים, ונותנים לדובדבנים מעט להצטנן. בעזרת כף, מעבירים את תוכן הסיר אל פני העוגה. מכניסים את העוגה למקרר .

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת גבינה אפויה עם דובדבנים - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.