אורז מלא בסגנון סיני

10-07-2024 | סיון בולגריו

המנה הזו היא תוספת מושלמת לארוחה בסגנון אסייתי. היא מתאימה לצד מנות של עוף מתוק, של סלמון בטריאקי בתנור אבל גם כתוספת בפני עצמה לכל ארוחה בשרית בזכות הטעמים החזקים שלה ושפע הירקות. ניתן כמובן לשדרג ולהוסיף קוביות עוף או קוביות טופו ואז מתקבלת ארוחה שלמה מלאה בערכים וחלבונים. שיהיה בתאבון ובהצלחה

מצרכים:

לאורז מלא:
2 כפות שמן זית
1 כוס אורז מלא ארוך סוגת
2 כוסות מים (לא רותחים)
1/2 כפית מלח

למוקפץ:
3 כפות שמן זית
3 ס”מ ג’ינג’ר טרי, קלוף
3 שיני שום, קלופות
1 ו-1/2 כוסות מיקס אפונה וגזר, משקית קפואה (מופשרים)
3/4 כוס גרגירי תירס, ללא נוזלים
2 ביצים, טרופות
3-4 כפות רוטב סויה איכותי
2 כפות רוטב טריאקי
2 כפות רוטב צ’ילי
1 כפית שמן שומשום
2 ענפי בצל ירוק או חופן עלי כוסברה

מי שאוהב פיקנטיות ניתן להוסיף לירקות גם 1/2 צ'ילי אדום

אופן הכנה:

בסיר רחב ונמוך (סוטאז) מחממים שמן זית ומטגנים את האורז במשך 3-4 דקות
מוסיפים מים ומלח, מורידים את האש להכי נמוכה, וסוגרים עם מכסה. מבשלים במשך 30-35 דקות תשתדלו לפתוח את הסיר רק אחרי 30 דקות כדי לראות אם זה כבר מוכן.
כשהאורז מוכן סוגרים את הגז ומשאירים את המכסה סגור עם ריבוע של נייר סופג מתחת למכסה למשך 10 דקות לפני שפותחים ומאווררים את האורז עם מזלג. מצננים היטב לפני שמכינים מהאורז מוקפץ.
קוצצים את השום, הג’ינג’ר והצ’ילי לקוביות קטנות.
בסיר רחב ונמוך (סוטאז) מחממים שמן על אש גבוהה ומוסיפים ג’ינג’ר ושום (אוהבי החריף זה הזמן להוסיף את הצ'ילי). מערבבים כל הזמן שלא יישרף. תזכרו תמיד – מוקפץ מכינים על אש גבוהה כי אנחנו רוצים לצרוב את הירקות ולא לבשל אותן ולהפוך אותן לסמרטוטיות.
מוסיפים את הגזר, האפונה והתירס ומטגנים, תוך כדי ערבוב, במשך 5 דקות.
מוסיפים את האורז ומערבבים בעדינות.
יוצרים בור/שקע באמצע האורז, עד שמגיעים לתחתית הסיר, ושופכים פנימה את הביצים הטרופות. ממתינים 2 דקות כדי שהביצים יתחילו להקרש ורק אז מערבבים.
מזלפים מעל המוקפץ סויה, טריאקי, רוטב צ’ילי ושמן שומשום ומערבבים, על אש גבוהה, עד שכל האורז מקבל צבע חום יפהפה. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם להעדפה אישית. אם אוהבים יותר מתקתק מוסיפים עוד טריאקי ואם יותר מלוח מוסיפים עוד סויה.
סוגרים את הגז, מפזרים מעל בצל ירוק פרוס לטבעות דקות או עלי כוסברה ומגישים.

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של סיון בולגריו לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - אורז מלא בסגנון סיני - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.