ארוחה מפנקת במחבת לוהטת

11-03-2024 | מילכה דיין

מסיימת את האימון, מחזירה אט אט את הדופק, לוקחת עוד כמה לגימות מים אט אט… ותוהה לעצמי מה אני הולכת להכין לארוחת הערב? במיידי! כי רעבתי ממש. זוכרת, שהדגש הוא על חלבונים והשאלה באיזו צורה אני רוצה להנדס את הביצה הפעם? ארוחת ערב במחבת, הנה פתרון מדהים לילדים ומבוגרים: צבעוני וטעים, מכיל את כל המרכיבים הנכונים ומשאיר פתח ליצירתיות…וטעמים. (כן, אפשר לאלתר גם פיצות אישיות וטעימות) משביע כבר אמרתי? יצא 🔥

החומרים הדרושים:

טורטיות, שאוהבים, הגדולות מקוטר המחבת (1-2 לאדם).

(לסוכרתיים יש להשתמש בטורטיות מקמח כוסמין מלא)

טיפת שמן זית לשימון המחבת.

ביצים (1-2 לאדם).

גבינה צהובה.

גבינה מלוחה/ גבינת עזים או מה שיש ואוהבים.

תוספות: עגבניות,זיתים,בצל,פטריות,פסטו

קורט מלח ופלפל ( לחביתה)

אופן ההכנה:

מחממים מחבת מוברשת עם שמן זית, על אש בינונית,

טורפים ביצה או שתיים (כמו לחביתה) ושופכים על המחבת

בוזקים מלח ופלפל שחור.(או פפריקה,אורגנו-מה שאוהבים)

מחכים,שהחביתה תהיה בקצוות כבר מוכנה והמרכז עדיין לח ומניחים את הטורטייה מעל ומהדקים.

לאחר דקה נוספת, הופכים כשהטורטייה על המחבת מחבקת את החביתה,שבפנים.

מוסיפים גבינה צהובה, פסטו, קוביות גבינה מלוחה, עגבניות שרי חתוכות,זיתים… מה שאוהבים

מנמיכים את האש לקטנה לדקה נוספת…

בודקים שהטורטייה יבשה וקריספית… וגם בשוליים…

מוציאים לצלחת נאה-והארוחה מוכנה.

סלט ירקות… ולהנות

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן ולאחר מכן הקישו על לחצן “מעקב” בצד שמאל למעלה.

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - ארוחה מפנקת במחבת לוהטת - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.