בורקס גדול במילוי אנטיפסטי

24-11-2024 | ניצן פוגל

אחד המאכלים שכל המשפחה שלי אוהבת זה בורקס ואם אני זו שמכינה את המילוי שלו אז בכלל! זו מנה מהממת וצמחונית שמתאימה למרכז השולחן בארוחה חלבית או ארוחה בשרית. תמיד אני מחזיקה במקפיא בצק עלים מוכן למקרה ובאים אורחים או סתם אם בא לנו ארוחת ערב טעימה ומשמינה. המילוי יכול להשתנות בהתאם למה שיש לנו בבית. תבשלו ביצים קשות והרי לכם מנה מנחמת, טעימה וקלה להכנה. בתאבון.

מצרכים


1 חבילה בצק עלים מרודד
½ חציל פרוס לפרוסות
1 גמבה חתוכה לרצועות
1 בצל סגול/ לבן גדול חתוך לרצועות
כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח גס
2 כפות שמן זית
1 ביצה
חופן שומשום

אופן ההכנה


יש להוציא את הבצק מהמקפיא כשלוש שעות לפני ההכנה ולתת לו להפשיר על השיש. את הירקות לאנטיפסטי חותכים לפי ההנחיות (כל ירק והחיתוך שלו) ומעליהם מזלפים את השמן והתבלינים. ואז לשיקולכם, אפשר לאפות בתנור עד שהירקות מוכנים (כ-20 דקות) או לחילופין להקפיץ במחבת.
מחממים תנור על 180 מעלות, לוקחים נייר אפייה, עליו מניחים את הבצק עלים, ניתן לשים מעל עוד נייר אפייה ולרדד באמצעות מערוך מידה והבצק עבה לכם מדי, אני עושה זאת ואז הבצק מספיק לי ל-2 בורקסים גדולים.
אחרי שפרסנו את הבצק, במרכזו מניחים את האנטיפסטי ומשאירים רק את הצדדים בלי מילוי על מנת שנוכל לחתוך לרצועות את הבצק כמו בתמונה.

(אפשר לשדרג את המילוי ולהוסיף גבינות או לחילופין לעשות בורקס בשרי ולמלא בבשר טחון/ רצועות פרגית למי שאוהב).
אחרי שחתכנו באלכסון את רצועות הבצק משני ציידיו, מתחילים לקפל רצועה מימין ואז רצועה משמאל אחת על השנייה עד שכל המילוי מכוסה בבצק. את הקצוות אני אוהבת להדק ולעשות סימון עם שיני מזלג לצורה אסתטית.
אז לוקחים את הביצה ומורחים בעזרת מברשת על הבצק, מפזרים שומשום מעל ומכניסים לתנור ל-25 דקות או עד שרואים שהבורקס שחום ומוכן. קחו בחשבון שככל שהבצק יותר עבה, כך הוא זקוק ליותר זמן בתנור.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - בורקס גדול במילוי אנטיפסטי - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.