בורקס פילו שבלול משפחתי

20-10-2024 | ניצן פוגל

מאפה פילו גבינות מהיר! הבורקסים הם טעימים ואותם כולנו אוהבים, אך כדי שנשמור על בריאותנו – כדאי לנו לרכוש/ להכין בורקסים מבצק פילו. במתכון הזה כל אחד שם את התוספת שהוא אוהב והכל בתבנית אחת! והתוצאה מושלמת. 

מצרכים (לתבנית בקוטר 24)

8-10 דפי פילו, (חבילת בצק פילו מצונן של שמרית)
תרסיס שמן או 1/3 כוס שמן זית
1 סלסלה גדולה עלי תרד
150 גרם גבינת מוצרלה מגורדת (או כל צהובה מגורדת)
200 גרם גבינת פטה
200 גרם גבינת ריקוטה
1 גביע קוטג’
3 ביצים L
שומשום לעיטור

אופן הכנה

משמנים היטב תבנית עגולה ומומלץ להניח בתחתית גם עיגול נייר אפייה.
קוצצים את עלי התרד דק ומעבירים לקערה. לא, אין צורך לבשל או לטגן אותו קודם.
מוסיפים את הגבינות ו-2 ביצים לקערה ומערבבים היטב.
פורסים דף בצק פילו על משטח העבודה ומתיזים שמן על כל הבצק. לחילופין ניתן להבריש את הדף בשמן זית עם מברשת.
בחלק התחתון, הרחב, של הבצק מניחים פס מהמילוי. בערך 4 כפות.
מגלגלים לצורת רולדה הדוקה ומניחים בתוך התבנית צמוד לדפנות. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמילוי וממשיכים למלא את התבנית בצורה מעגלית כמו שבלול כשרצועת בצק אחת ממשיכה את הרצועה שלפניה.
מחממים תנור ל-190 מעלות.
מברישים את המאפה בביצה טרופה. אם נותרת ביצה שופכים אותה מעל המאפה.
מפזרים שומשום בנדיבות ואופים בתנור במשך 40 דקות או עד שהמאפה זהוב ויפהפה.

מי שרוצה לוותר לחלוטין על השמן במתכון ולהפוך אותו לדיאטתי ובריא יותר, מוזמן ללכת שלב שלב במתכון ללא מריחת השמן על דפי הפילו ובמקום רגע לפני ההכנסה לתנור לשפוך מעל התבנית חצי כוס חלב עם ביצה טרופה ואז לפזר את השומשום. מבטיחה שהבורקס יצא קריספי וטעים. (במידה והלכתם על כיוון בשרי או טבעוני – אפשר להחליף בחלב סויה).

המתכון עצמו אומנם הוא עם תרד וגבינות אבל אפשר להכין באותה השיטה עם איזה מילוי שרוצים (חצילים, פטריות, פיצה, בשר וכו') השמיים הם הגבול. שמרו את המתכון. 

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - בורקס פילו שבלול משפחתי - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.