גלידת חמאת בוטנים ביתית מענגת

01-07-2025 | ניצן פוגל

רוצים גם אתם להכין את הגלידה המושלמת ב-10 דקות הכנה ללא צורך במכונת גלידה? לפני המון שנים אכלנו ארוחת ערב במסעדת שף שכל הערב הוציאו לנו לשולחן פינוקים ללא הפסקה על חשבון הבית. בסוף הארוחה הגישו לנו עם החשבון את הפינוק האחרון ועוד איזה פינוק. גלידת חמאת בוטנים מוגשת בשקית נייר. נשבעתי שזו הגלידה הטעימה ביותר שאכלתי, הרבה לפני עידן גלידת "גולדה" וחבריה. אז הלכתי, קניתי קופסאות קלקר עם מכסה כמו של הגלידריות והחלטתי לשחזר את הטעם המענג בבית. בפעם הראשונה שהכנתי, מרוב שהיא הייתה טעימה היא חוסלה תוך יממה. בפעם השנייה כבר השכלתי להכין 2 קופסות ממנה. ממליצה לכם בחום לנסות ולהתקרר בצורה טעימה בימי הקיץ החמים עם הפינוק שלי.

מצרכים:

1 פחית (400 גרם) חלב מרוכז ממותק
2 שמנת מתוקה (250 מ"ל), קרה
1 כוס (250 גרם) חמאת בוטנים טבעית
1/2 כוס (70 גרם) בוטנים קלויים

הוראות הכנה:

קוצצים גס את הבוטנים ומניחים בצד.

בקערה גדולה מקציפים את השמנת לקצפת יציבה.

מוסיפים חלב מרוכז וחמאת בוטנים. מערבלים במהירות נמוכה עד לאיחוד מלא. מוסיפים 3/4 מהבוטנים הקלויים ומקפלים בעדינות.

מעבירים לכלי אחסון שמתאים להקפאה, מכסים עבירים למקפיא ל-6 שעות לפחות.

ניתן לשדרג ולהוסיף לבלילה לפני ההקפאה פצפוצי שוקולד מריר לשילוב מנצח.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - גלידת חמאת בוטנים ביתית מענגת - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.