דאבל קרמבל תפוחים

30-06-2024 | מילכה דיין

״תנחשו מה יש הערב לקינוח?״ היתה שואלת חמותי היקרה ז״ל זה היה הסימן, שהיא הכינה את ה Apple Crumble המושלם. כל פעם הייתה מכינה בתבנית פיירקס או קרמיקה תכולה גדולה יותר ותמיד זה היה נגמר. עם או בלי גלידה… קר או חם. לעד יישאר הקינוח המושלם!

החומרים הדרושים:

לעוגה עגולה גדולה או 2 תבניות אינגליש גבוהות.

7-8 תפוחים ירוקים בינוניים/גדולים עם הקליפה ללא הליבה והגרעינים, מגורדים גס במעבד המזון. (לא לשפוך את המיץ)

1/2 כוס סולת

1/2 כוס קמח שקדים

1/2 כוס קמח כוסמין/ לבן

1/2 כוס סוכר חום

1 אבקת אפיה לתחושה פירורית ואפשר בלי-לכיסוי מוצק.

75 גר׳ חמאה + ספריי חמאה לשימון התבניות.

צימוקים: ירוקים/ שחורים/ אוזבקים ( לא חובה)

קינמון

שתי קערות

אופן ההכנה:

בקערה אחת נשים את תערובת הקמחים ובשנייה את התפוחים.

בקערה אחת מכניסים את התפוחים המגורדים, עם הצימוקים ומעט קינמון ומערבבים עם המיץ.

בקערה השנייה: הסולת, קמח השקדים, קמח הכוסמין, הסוכר החום והקינמון. מערבבים.

משמנים קלות בחמאה את התבניות: בתחתית ובדפנות.

מחלקים לשניים את תערובת הקמחים ומפזרים חצי ממנה לשתי התבניות ומהדקים. (נשאר חצי לשתי התבניות לטופ).

שופכים חצי מתערובת התפוחים לתבנית אחת ואת החצי השני לתבנית השנייה… ומהדקים.

מפזרים את תערובת הקמחים שנותרה לשתי התבניות ומהדקים.

חותכים פרוסות דקיקות של חמאה ומניחים למעלה.

מחממים תנור לטמפ של 180 מעלות.

מכניסים את התבניות לארבעים עד ארבעים וחמש (40-45) דקות, עד שהכיסוי שחום וקריספי וקשה ומשמיע רעש של קליפה יבשה.

מוציאים ומקררים בטמפ׳ החדר.

עוברים עם סכין חד או מרית מסביב…

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (3)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - דאבל קרמבל תפוחים - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.