מצרכים
חצי כוס ערמונים קצוצים
חצי כוס צנוברים
4 דלעת ערמונים חצויות (סה"כ 8 חצאים)/ ניתן גם להכין את המנה בתוך דלורית.
250 גרם בשר בקר טחון
1 כוס קינואה מבושלת
1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
5 כפות שמן
1 בצל קצוץ
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית שום כתוש
1 כפית ראס אל חנות
1 כפית בהרט
רבע כוס שמן זית – למריחה
אופן ההכנה
מבשלים את הקינואה (על כוס קינואה, 3/4 כוס מים רותחים) על מחבת חמה ללא שמן קולים את הצנוברים כמה דקות בדקה האחרונה מוסיפים את הערמונים הקצוצים.
חותכים את דלעת הערמונים לחצי ומנקים מהגרעינים
מנקים עם כפית כדי שיהיה יותר קל.
יוצקים שמן למחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים את הבצל עד לקבלת גוון שחום
מוסיפים את הפלפל האדום ומערבבים עד לריכוך, מוסיפים את הבשר ועם מזלג מפוררים ומטגנים אותו ביחד.
מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים הכל ביחד עד שהבשר כמעט מוכן (הוא ממשיך להתבשל בתנור). מוסיפים פנימה את הצנוברים והערמונים ומערבבים הכל ביחד למשך דקה.
מוסיפים את הקינואה המבושלת לתוך תערובת הבשר והתבלינים.
משמנים תבנית אפייה, משמנים כל ראש דלעת ערמונים
ממלאים את הדלעת ערמונים שלנו בתערובת. מסדרים על התבנית אחד אחרי השני
לפני שמכניסים לתנור יוצקים מעל שמן זית בעזרת מברשת סיליקון ומכניסים
לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות ואופים כ-50 דקות עד שהערמונים רכים
בודקים אם הם רכים עם קיסם (עדיף לא עם מזלג כדי לא לפגוע בנראות של המנה.
מוציאים ומגישים חם.
**מי שמעוניין במנה טבעונית/ צמחונית – ניתן לוותר על הבשר ולהגדיל את כמות הקינואה המבושלת ל-2 כוסות.
————
פרסם תגובה