מצרכים
4 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים, קלופים
10 שיני שום, קלופות
1 קישקע – קנוי
1 קילו בשר שריר, חתוך לקוביות גדולות
2 עצמות מח או 2 פרוסות אוסובוקו – לא חובה
3/4 כוס גריסי פנינה
1/2 כוס שעועית אדומה
1 כוס שעועית לבנה
6-8 תפוחי אדמה, קלופים
6-8 ביצים
2 כפות פפריקה אדומה
2 כפות מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות סילאן או מייפל או דבש
לשקיות קוקי:
1 כוס חיטה
1 כוס אורז עגול (סוגת)
1 כף פפריקה אדומה
1 כף מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית בהרט
1 כף מייפל
אופן הכנה
שמים בקערות – גריסים, שעועית אדומה, שעועית לבנה, חומוס ואורז ומכסים בהמון מים. את החומוס והאורז חשוב לשים בקערה נפרדת כל אחד, את השאר אפשר לשים הכל ביחד בקערה אחת. אבל מלא מים מעל. משרים במשך 6 שעות או במשך הלילה.
קוצצים את הבצל והגזר לקוביות.
בסיר ענק שאפשר להכניס לתנור מטגנים את הבצל והשום עד ריכוך (ניתן גם להכין בסיר בישול איטי למי שיש).
בינתיים מבשלים את הביצים במשך 10 דקות ומצננים.
מוסיפים לסיר את הבשר והעצמות המח או האוסובוקו ומטגנים במשך 10 דקות. מדי פעם מערבבים.
מסננים את 2 סוגי השעועית והגריסים ומוסיפים לסיר.
מניחים מסביב את תפוחי האדמה והביצים הקשות.
מערבבים בכוס את התבלינים: פפריקה, מלח, פלפל שחור וסילאן ומוסיפים מים רותחים (בגובה הכוס). מערבבים היטב ושופכים לתוך הסיר. מוסיפים לסיר מים רותחים עד לגובה הביצים ותפוחי האדמה.
מי שאוהב את התוספות מופרדות, משתמש בשקיות קוקי בדרך הבאה:
שמים בתוך 2 שקיות קוקי חומוס ואורז מסוננים מהמים (כל אחד בשקית נפרדת).
מערבבים בכוס את התבלינים של השקיות קוקי: פפריקה, מלח, פלפל שחור, בהרט ומייפל ומוסיפים חצי מהתערובת לכל שקית. מערבבים בפנים וסוגרים את השקית בחלק העליון שיהיה לחומוס ולאורז מקום לתפוח. מחוררים את השקיות עם סכין חדה ב-4 מקומות (ניקוב עדין של חור לא חתך ממש) ומניחים מעל תפוחי האדמה והביצים.
אם רוצים, מניחים מעל את הקישקע.
סוגרים עם מכסה, מבשלים על אש גבוהה 20 דקות ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-110 מעלות למשך 13-16 שעות. פותחים את המכסה, מוציאים את הקישקע, וממשיכים לבשל בתנור – ללא מכסה – במשך שעתיים או עד שרוצים לאכול.
אל דאגה אם יש נוזלים, הם מתאדים ברגע שסוגרים את התנור וכל המצרכים בסיר קצת מצטננים שותים הכל. זאת הדרך שלכם להבטיח שהחמין יצא רך רך ולא יבש.
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה