כריך קרואסון סלמון מעושן

30-07-2024 | ניצן פוגל

מי הגאון שחשב להפוך קרואסון לכריך? כבר תקופה ארוכה שניתן למצוא בבתי הקפה בארץ את השילוב הגאוני הזה של כריך קרואסון עם מבחר תוספות, אבל בתור רומנייה, אני לא מוותרת על דג מעושן, אז אם גם אתם רוצים להרגיש בשאנז אליזה, רוצו להכין. דרך אגב, לעצלנים שבינינו, ממש לא חייב להכין בבית את הקרואסון, קונים בסופר מספר של קרואסוני חמאה (לפי כמות הכריכים שתרצו) ממלאים אותם ומתענגים על כריך חמישה כוכבים. מבטיחה שמגש כריכונים כאלה ירשימו כל אורח שיבוא. 

מצרכים:

לקרואסונים:
1 חבילת בצק שמרים עלים קפוא
1 ביצה טרופה עם מעט חלב
קמח לקימוח משטח העבודה

למילוי:
2 קופסאות גבינת שמנת
12 פרוסות סלמון מעושן
4 מלפפונים פרוסים
5-6 צנוניות פרוסות
1/2 ראש חסה
חופן עלי רוקט (לא חובה)
מלח גס ופלפל שחור

אופן ההכנה:

מפשירים את הבצק לילה במקרר. פורשים את הבצק על משטח עבודה מקומח.

מסמנים פסים מתחתית הבצק במרווחים של כ-10 ס"מ זה מזה, וחותכים 12 משולשים לכל גובה הבצק. מגלגלים כל משולש לצורת קרואסון – מתחילים מהבסיס הרחב של המשולש ומגלגלים כלפי הקודקוד בצורה הדוקה.

מסדרים את הקרואסונים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה עם מרווחים ביניהם. מתפיחים במקום חמים כשהתבנית מכוסה במגבת נקייה, עד להכפלת נפח.

מברישים כל קרואסון בביצה ואופים כ-15 דקות בחום בינוני (175 מעלות) עד להזהבה.

או לחילופין – קונים בסופר או במאפייה קרואסוני חמאה

מילוי

חותכים את הקרואסונים לאורכם באמצע (לא עד הסוף). מורחים בעדינות בכל קרואסון גבינת שמנת ומסדרים פרוסה של סלמון מעושן.

מניחים פרוסות של מלפפון, צנונית וקצת חסה (ניתן גם עלי רוקט). מתבלים במלח גס ובפלפל שחור גרוס.

אני אוהבת  לשלב טעמים נוספים כגון ביצת עין ואבוקדו מעל למי שאוהב.

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - כריך קרואסון סלמון מעושן - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.