לזניית חצילים ובשר

29-10-2025 | מתג במטבח

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת אביבה נצר. לזניה כמו שאכלנו בביקור בפירנצה במסעדה מקומית, כל התיירים הזמינו מנות פסטה רגילות או פיצה, אבל אני? שמתי עין על הלזניה שתמונתה קרצה לי מבעד לתפריט הצבעוני עם שכבות של חצילים קלויים, בשר מתובל היטב ורוטב עגבניות עשיר. מתכון שממלא את הבית בריח חם ומנחם כל פעם שאני מכינה. 

מרכיבים

לשכבות:

  • 1 חבילה דפי לזניה (רגילים או לא דורשים בישול)

  • 2 חצילים בינוניים פרוסים לפרוסות דקות לאורך

  • שמן זית, מלח ופלפל

למלית הבשר:

  • 500 גרם בשר בקר טחון (או תחליף צמחוני אם רוצים גרסה טבעונית)

  • 1 בצל קצוץ

  • 2 שיני שום כתושות

  • 400 גרם עגבניות מרוסקות

  • 2 כפות רסק עגבניות

  • כפית סוכר

  • מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, אורגנו יבש

  • 2 כפות שמן זית

לרוטב הלבן (פרווה):

  • 3 כפות שמן זית

  • 3 כפות קמח

  • 2 כוסות חלב סויה / חלב שיבולת שועל / מים עם כף טחינה

  • מלח, פלפל ואגוז מוסקט לפי הטעם
    (אפשר גם להוסיף 2 כפות שמרי בירה לטעם “גבינתי”)

אופן ההכנה

  1. קולים את החצילים:
    מניחים את הפרוסות בתבנית, מזלפים שמן זית, מתבלים במלח ופלפל ואופים בתנור שחומם ל-200 מעלות כ-20 דקות עד להשחמה קלה.

  2. מכינים את מלית הבשר:
    מטגנים בצל ושום עד להזהבה, מוסיפים את הבשר ומבשלים עד שמשנה צבע.
    מוסיפים את רסק העגבניות, העגבניות המרוסקות והתיבול, ומבשלים על אש בינונית כ-15 דקות עד שהרוטב מסמיך.

  3. מכינים את הרוטב הלבן:
    מחממים שמן זית בסיר קטן, מוסיפים קמח ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
    מוסיפים בהדרגה את החלב הצמחי (או המים עם הטחינה) תוך ערבוב מתמיד עד שהרוטב מסמיך.
    מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.

  4. מרכיבים את הלזניה:
    בתבנית משומנת מניחים שכבת דפי לזניה, מעליה שכבת בשר, שכבת חצילים ורוטב לבן.
    חוזרים על הסדר עד שמסיימים את החומרים, כששכבת הרוטב העליונה סוגרת את המאפה.

  5. אופים:
    מכסים בנייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-30 דקות.
    מסירים את הכיסוי ואופים עוד 10 דקות עד להשחמה יפה.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מתג במטבח לחצו כאן

שייך לקטגוריה: איטלקי, מתכונים, עוף ובשר,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

מרק מינסטרונה מאיטליה באהבה

מרק כארוחה שלמה זה תמיד פתרון מוצלח ומשביע. למרק הזה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

עוגת קוקוס, אגוזי לוז ושוקולד לבן

מי לא אוהב את כדורי השוקולד של "רפאלו"? קבלו מתכון…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פסטה סלמון – אושר בצלחת

שילוב מנצח של סלמון ופסטה במנה חגיגית ומענגת. אני מכינה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שושני שמרים ואגוזים טעימה בטירוף

מתכון לעוגת שמרים מרהיבה וטעימה עם ניחוח מתוק של סוכר…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת אגוזים ושוקולד בריאה

את המתכון הבא קיבלתי מדודה שלי, מתכון טעים לכל אוהבי…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

גלידת צ׳אנקים שוקולד ואגוזים

הגלידה האהובה מבוססת על שילוב מוצלח בין אגוזים ופאדג' שוקולד.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

טורטייה מחיטה מלאה עם חביתה, אבוקדו וירקות

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים הרשקוביץ. במתכון הזה יש…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

ספרינג רולס מושלמים מדפי אורז לצד רוטב אסייתי

מחפשים לתקתק ארוחה מרשימה באפס זמן וכלום עבודה? ספרינג רולס…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פילה דג אפוי ברוטב לימון ושום

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת יהודית פרלמן. מנת הדג הזו…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סושי טורטייה לאירוח מושלם

לארח מעולם לא היה פשוט יותר. המגש הזה הוא הפתרון…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ממולאים חגיגיים

ממולאים חגיגיים בסגנון סוכות, ירקות ממולאים באורז, עשבי תיבול ונגיעת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - לזניית חצילים ובשר - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.