מצרכים:
2 כוסות קמח מצה
כפית מלח
1.5 כפית סוכר
כפית אבקת אפייה
חצי כוס שמן
2 כוסות מים רותחים
5 ביצים
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את כל המצרכים היטב (חוץ מהביצים) עד שהבלילה אחידה בלי גושים ונותנים לתערובת להתקרר מעט. טורפים בקערית את הביצים ומוסיפים לבלילה ושוב מערבבים היטב.
מחממים את התנור ל180 מעלות על מצב טורבו, מניחים נייר אפייה על התבנית של של התנור, מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים עיגולים ומניחים על נייר האפייה במרחק אחד מהשני.
מאוד חשוב כאשר הלחמניות מוכנות, יש להשאיר אותן בתנור עם דלת מעט פתוחה על מנת להשוות את הבדלי הטמפרטורה כדי שהן לא יצנחו ברגע שתוציאו אותן מהתנור.
המתכון מספיק ל10-12 לחמניות ביס, ניתן להכפיל או לשלש את הכמות בהתאם לכמות האורחים.
בהצלחה, בתאבון, חג שמח וכשר!
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
אור
25.04.2024
ניצן שלום וברכה!!
ראשית תודה על הנתינה ברוחב לב…
אבל למה הלחמניות תופחות יפה וגבוהות ובהמשך נופלות כמו פיתה דחוסה…
למרות שאני משאירה אותן בתנור עוד כרבע שעה כאשר החום כבוי… ובהמשך נופלות כמו פיתה דחוסה…
תודה מראש!! אור
ג'ני פרמד
15.04.2025
כמה זמן אפייה?
ניצן פוגל
16.04.2025
ג'ני שלום,
אופים בתנור במשך 30-35 דקות, או עד שהלחמניות תופחות ומקבלות צבע זהוב יפה.