לחמניות סלק עלים ובולגרית

15-05-2025 | מילכה דיין

בילדותי, אמא הייתה חותכת את סלק העלים ומייבשת על נייר עיתון בשמש במרפסת. אחר-כך הייתה מרדדת בצק עלים, מפזרת גבינה ומכניסה רולדות לתנור. יחד עם ירקות חתוכים וביצה קשה או שתיים, היה לנו תענוג לארוחת הצהריים.

 

החומרים הדרושים:

לבצק:

1/2 שקית (500 גר׳) קמח עם שמרים

1/2 כפית סוכר

6 כפות שמן זית

1 כוס (ועוד טיפה) מים חמים

1/2 כפית מלח

למלית:

1 חב׳ סלק עלים רחוץ היטב

1 בצל לבן קצוץ

3-5 שיני שום מקולפות ופרוסות

1/2 חב׳ בולגרית (9% או ,15%) מגורדת

1/2 קופסת גבינה לבנה

קורט פלפל שחור גרוס

1 כפית קמח לבן/קמח מצה/ קורנפלור

1 כף שטוחה שמן זית

למריחה: חלמון ביצה

לפיזור: שומשום, קצח, גרעיני חמנייה או זרעי צ׳יה

אופן ההכנה:

להכניס לקערת המיקסר את הקמח, הסוכר שמן הזית ומים חמים בהדרגה.

ללוש 5 דקות עד לקבלת בצק חלק, גמיש ונעים למגע (אם הוא טיפה דביק להוסיף כפית שמן זית).

נשמן טיפה בשמן זית את דפנות הקערה

נכסה בשקית ניילון נקייה עם מרווח למעלה

נשים במקום חמים להתפחה להכפלת הנפח (אפשר על הגז, בזמן הכנת סלק העלים).

במקביל:

נטגן ונאדה במחבת את הבצל והשום בשתי כפות שמן זית

נוסיף את העלים ונערבב יחד עד להתרככות ונקרר

נוסיף את תכולת המחבת לקערה עם הגבינות, הקמח והפלפל השחור.

נקרוץ כדורי בצק, בגודל כדורי פינג- פונג,

נפתח, נמלא במלית ונכדרר

נניח על נייר אפיה במרווחים (16-20 כדורים בתבנית) למספר דקות להתפחה עד לצורת לחמנייה עגולה.

נמרח בביצה ונפזר קצח, שומשום..

נכניס לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות בשליש התחתון עד שמזהיב, להנמיך ל 175 מעלות עד שמשחים.

להוציא להתאפק קצת… בתאבון.

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - לחמניות סלק עלים ובולגרית - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.