מאפה פילו גבינות ובטטות

31-08-2024 | מילכה דיין

תוהה מה להכין לארוחת ערב. סוף אוגוסט, אך הלילות כבר קרירים בירושלים והגוף מבקש, לעתים אוכל חמים ומהיר. מציצה במקרר ומגלה מספר דפי פילו שנותרו, מתחננים למיצוי הפוטנציאל. שלל שאריות גבינות רכות וקשות, קוביות בטטה צלויות (לא חובה) התמזגו להן לארוחה קלת הכנה, חמימה, צבעונית, יפה וטעימה.

החומרים הדרושים לתבנית פיירקס גדולה:

23•30 ס״מ (8 מנות)

1 גליל (מתוך חבילה שיש בה שניים) של בצק פילו

2 קוטג׳

1 סקי

1 בטטה מקולפת, חתוכה לקוביות, צלויה במחבת או בתנור.

4 פרוסות גבינה-צהובה (חתוכה לקוביות או רצועות או לגורר).

1/2 קוביה מלוחה צפתית/ חמד (לגורר במגרדת גסה)

1 ביצה (להשאיר מעט חלמון למריחה)

שמן זית לשימון התבנית ומעט למריחה על העלים למעלה,בסוף.

קורט פלפל שחור.

שומשום (לבן/שחור) לפיזור מעל.

אופן ההכנה:

לאחר שהבצק הופשר במקרר וראוי לעבודה.

מניחים את הגליל ופותחים בעדינות, עד ליצירת משטח של שלושה עלים.

חותכים את העלים לרצועות רחבות (כמו רוחב סרגל).

מערבבים בקערה את הגבינות, הביצה הטרופה, והפלפל.

מפרידים את הרצועות ומכניסים לתערובת הגבינות.

מברישים בשמן זית (או חמאה) את התבנית .

יוצקים את תערובת הגבינות ועלי הפילו על התבנית.

משבצים את קוביות הבטטה הצלויות במרווחים.

מברישים בביצה טרופה ובשמן זית .

מפזרים שומשום מעל… בנדיבות.

מכניסים לתנור, בשליש התחתון, לטמפ׳ של 180 מעלות עד להשחמה (כחצי שעה ,עד ארבעים 40 דקות).

רצוי לבדוק: כשהתחתית זהובה שחומה – להוציא.

בתאבון

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - מאפה פילו גבינות ובטטות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.