החומרים הדרושים לתבנית פיירקס גדולה:
23•30 ס״מ (8 מנות)
1 גליל (מתוך חבילה שיש בה שניים) של בצק פילו
2 קוטג׳
1 סקי
1 בטטה מקולפת, חתוכה לקוביות, צלויה במחבת או בתנור.
4 פרוסות גבינה-צהובה (חתוכה לקוביות או רצועות או לגורר).
1/2 קוביה מלוחה צפתית/ חמד (לגורר במגרדת גסה)
1 ביצה (להשאיר מעט חלמון למריחה)
שמן זית לשימון התבנית ומעט למריחה על העלים למעלה,בסוף.
קורט פלפל שחור.
שומשום (לבן/שחור) לפיזור מעל.
אופן ההכנה:
לאחר שהבצק הופשר במקרר וראוי לעבודה.
מניחים את הגליל ופותחים בעדינות, עד ליצירת משטח של שלושה עלים.
חותכים את העלים לרצועות רחבות (כמו רוחב סרגל).
מערבבים בקערה את הגבינות, הביצה הטרופה, והפלפל.
מפרידים את הרצועות ומכניסים לתערובת הגבינות.
מברישים בשמן זית (או חמאה) את התבנית .
יוצקים את תערובת הגבינות ועלי הפילו על התבנית.
משבצים את קוביות הבטטה הצלויות במרווחים.
מברישים בביצה טרופה ובשמן זית .
מפזרים שומשום מעל… בנדיבות.
מכניסים לתנור, בשליש התחתון, לטמפ׳ של 180 מעלות עד להשחמה (כחצי שעה ,עד ארבעים 40 דקות).
רצוי לבדוק: כשהתחתית זהובה שחומה – להוציא.
בתאבון
לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה” לחצו כאן
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
לילך מלול
02.09.2024
מה זה חצי קוביה צפתית? מה הכמות? המשקל?