ממליגה רומנית אותנטית

26-05-2024 | ניצן פוגל

אחת המנות היותר אהובות עלינו במשפחה שכיכבה אצלנו בבית לעתים קרובות אבל לא מדי, כי היא כל כך עשירה בטעמים ובקלוריות שעדיף לשמור אותה לאירועים מיוחדים או חגים. ממליגה היא מנה מסורתית ומנחמת שהיא מרכיב עיקרי במטבח הרומני והמולדובי. בחג השבועות היא גונבת את ההצגה בשולחן החג. ממליצה לכם בחום לנסות ולהתענג.

מצרכים:

(מתאים לתבנית מלבנית בינונית או שלוש אינגליש קייק)
4 כוסות מים
4 כוסות חלב
150 גרם חמאה
2 כוסות קמח תירס
מלח, פלפל ופפריקה אדומה מתוקה
800 גרם גבינות – המיקס המומלץ הוא שניים/שלושה סוגים של גבינות צהובות (עמק, קשקבל, מוצרלה, פרמזן, גאודה וכו)
מי שאוהב טעמים חזקים של גבינות מומלץ להוסיף במיקס גם סוג אחד של גבינה כחולה (רוקפור), 100 גרם מתוך ה-800 לא יותר.


הוראות הכנה:

מרתיחים סיר עם 4 כוסות מים 4 כוסות חלב ו100 גרם חמאה
אחרי שהחמאה נמסה מוסיפים 2 כוסות קמח תירס ואז לערבב כל הזמן בלי להפסיק מהר אחרת זה מתקשה. אם זה נהיה גושי מידי מוסיפים עוד טיפה חלב ומערבבים.


מורידים מהאש ומתבלים מיד במלח פלפל וטיפה פפריקה מתוקה. לטעום ולראות שלא חסר כלום (לא להגזים עם המלח כי נכנסות עוד גבינות שמוסיפות מליחות)
מוסיפים 200 גרם ממיקס הגבינות פנימה לתערובת ומערבבים עד שהכל נמס.

לוקחים תבנית משומנת שופכים שכבה נאה של הבלילה של הממליגה
מעל מפזרים חצי מכמות הגבינות וקוביות קטנות של חמאה כ50 גרם לערך
שמים על התערובת את השארית של הממליגה ומעל את שארית הגבינות.

מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ומשאירים עד שהגבינות צרובות

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, פשטידות, שבועות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - ממליגה רומנית אותנטית - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.