מצרכים:
(מתאים לתבנית מלבנית בינונית או שלוש אינגליש קייק)
4 כוסות מים
4 כוסות חלב
150 גרם חמאה
2 כוסות קמח תירס
מלח, פלפל ופפריקה אדומה מתוקה
800 גרם גבינות – המיקס המומלץ הוא שניים/שלושה סוגים של גבינות צהובות (עמק, קשקבל, מוצרלה, פרמזן, גאודה וכו)
מי שאוהב טעמים חזקים של גבינות מומלץ להוסיף במיקס גם סוג אחד של גבינה כחולה (רוקפור), 100 גרם מתוך ה-800 לא יותר.

הוראות הכנה:
מרתיחים סיר עם 4 כוסות מים 4 כוסות חלב ו100 גרם חמאה
אחרי שהחמאה נמסה מוסיפים 2 כוסות קמח תירס ואז לערבב כל הזמן בלי להפסיק מהר אחרת זה מתקשה. אם זה נהיה גושי מידי מוסיפים עוד טיפה חלב ומערבבים.
מורידים מהאש ומתבלים מיד במלח פלפל וטיפה פפריקה מתוקה. לטעום ולראות שלא חסר כלום (לא להגזים עם המלח כי נכנסות עוד גבינות שמוסיפות מליחות)
מוסיפים 200 גרם ממיקס הגבינות פנימה לתערובת ומערבבים עד שהכל נמס.
לוקחים תבנית משומנת שופכים שכבה נאה של הבלילה של הממליגה
מעל מפזרים חצי מכמות הגבינות וקוביות קטנות של חמאה כ50 גרם לערך
שמים על התערובת את השארית של הממליגה ומעל את שארית הגבינות.
מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ומשאירים עד שהגבינות צרובות
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
שרה שוסט
07.03.2024
הרבה זמן רציתי לאכול את הממליגה, אז הזמנתי מנה במסעדה טובה. שום קשר עם הטעם שזכרתי. איפה את ממליצה שאזמין? תודה