החומרים הדרושים לעשר מנות לפחות:
קילו בשר, שאוהבים ומתאים למרק: צלי כתף 5, אוסובוקו
בצל לבן גדול חתוך לקוביות גדולות. (כדאי לשים בפריזר לפני, כדי לא לדמוע בחיתוך)
כרשה שטופה היטב ונקיה וחתוכה (לא חובה, אם יש בצל).
חתיכת דלעת או חצי דלורית או 2 בטטות קלופות וחתוכות.
3 גזרים שטופים וחתוכים.
3 קישואים שטופים וחתוכים.
2 קולורבי או תפו״א, או גם וגם קלופים וחתוכים לקוביות.
3 גבעולי סלרי ועליו: שטופים היטב, נקיים מה״חוטים״ וחתוכים.
1 כף שמן/ שמן זית.
1 כף שטוחה של אבקת מרק מופחת מלח,טבעי.
מים מהברז לכיסוי כל הירקות בסיר.
אופן ההכנה
אופן ההכנה: (מפורט כדי למנוע טעויות)
-בסיר הלחץ ללא מכסה (או סיר רגיל גדול) שמים את שמן הזית, וכשחם צולים את הבשר מכל צדדיו ,עד להשחמה.
-מכבים את האש ומוסיפים את כל הירקות החתוכים לסיר.
-מוסיפים מים עד כדי כיסוי הירקות ועוד 2ס״מ ( אצבע לרוחב) מעל. שימו לב! אסור שהמים יעברו את הקו, או הנקודות. חייב להיות מרווח.
-מוודאים שיש את הגומיה במכסה הסיר וסוגרים היטב.
-פותחים את השסתום ליציאת אדים.
-מדליקים את האש הגבוהה ומרתיחים כחצי שעה, עד ליציאת אדים מהשסתומים.
-סוגרים את השסתום ומעבירים לאש בינונית -נמוכה לבישול כעשרים דקות עד חצי שעה.
-לא פותחים!!!
-מחכים שסיר הלחץ יתקרר. ניתן לזרז את קירורו וירידת הלחץ בעזרת הורדתו לכיור עם מיים קרים לצינון.
כשהסיר לא רותח, עברו להן 10 דקות במיים ניתן לנסות בעדינות בעזרת מזלג להרים את השסתום.האדים המועטים אמורים לצאת. לאחר שתי דקות ניתן לפתוח את הסיר.
-מוסיפים את אבקת המרק ומערבבים.
-טועמים אם יש לזה את הטעם של המרק שאבא הכין לנו.
מכינים קוסקוס (אפשר משקית) והרי לכם ארוחה חמימה וחורפית,שמחממת את הגוף והנשמה.
בתיאבון!
לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה” לחצו כאן
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה