מרק בשר בסיר לחץ (של אבא)

18-12-2024 | מילכה דיין

יום חורפי בחוץ. רק להגיע כבר הביתה ולהתחמם קצת. ריח של מרק בשר וירקות מקדם את פנינו, כבר במדרגות.

סיר הלחץ על הכיריים מאשר, שאבא חשב עלינו והכין את מרק הירקות והבשר החורפי והטעים שכולנו אוהבים.

איזה כיף! בדיוק מה שהיינו צריכים: (*לזכרך אבא יקר-שלום מנדלוביץ מכינים וזוכרים מכל ה❤️)

החומרים הדרושים לעשר מנות לפחות:

קילו בשר, שאוהבים ומתאים למרק: צלי כתף 5, אוסובוקו

בצל לבן גדול חתוך לקוביות גדולות. (כדאי לשים בפריזר לפני, כדי לא לדמוע בחיתוך)

כרשה שטופה היטב ונקיה וחתוכה (לא חובה, אם יש בצל).

חתיכת דלעת או חצי דלורית או 2 בטטות קלופות וחתוכות.

3 גזרים שטופים וחתוכים.

3 קישואים שטופים וחתוכים.

2 קולורבי או תפו״א, או גם וגם קלופים וחתוכים לקוביות.

3 גבעולי סלרי ועליו: שטופים היטב, נקיים מה״חוטים״ וחתוכים.

1 כף שמן/ שמן זית.

1 כף שטוחה של אבקת מרק מופחת מלח,טבעי.

מים מהברז לכיסוי כל הירקות בסיר.

אופן ההכנה

אופן ההכנה: (מפורט כדי למנוע טעויות)

-בסיר הלחץ ללא מכסה (או סיר רגיל גדול) שמים את שמן הזית, וכשחם צולים את הבשר מכל צדדיו ,עד להשחמה.

-מכבים את האש ומוסיפים את כל הירקות החתוכים לסיר.

-מוסיפים מים עד כדי כיסוי הירקות ועוד 2ס״מ ( אצבע לרוחב) מעל. שימו לב! אסור שהמים יעברו את הקו, או הנקודות. חייב להיות מרווח.

-מוודאים שיש את הגומיה במכסה הסיר וסוגרים היטב.

-פותחים את השסתום ליציאת אדים.

-מדליקים את האש הגבוהה ומרתיחים כחצי שעה, עד ליציאת אדים מהשסתומים.

-סוגרים את השסתום ומעבירים לאש בינונית -נמוכה לבישול כעשרים דקות עד חצי שעה.

-לא פותחים!!!

-מחכים שסיר הלחץ יתקרר. ניתן לזרז את קירורו וירידת הלחץ בעזרת הורדתו לכיור עם מיים קרים לצינון.

כשהסיר לא רותח, עברו להן 10 דקות במיים ניתן לנסות בעדינות בעזרת מזלג להרים את השסתום.האדים המועטים אמורים לצאת. לאחר שתי דקות ניתן לפתוח את הסיר.

-מוסיפים את אבקת המרק ומערבבים.

-טועמים אם יש לזה את הטעם של המרק שאבא הכין לנו.

מכינים קוסקוס (אפשר משקית) והרי לכם ארוחה חמימה וחורפית,שמחממת את הגוף והנשמה.

בתיאבון!

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - מרק בשר בסיר לחץ (של אבא) - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.