מרק עדשים כתומות

17-11-2024 | מילכה דיין

חורף ירושלמי טיפוסי: ״קור-כלבים״ חודר לעצמות, יחד עם גשם מצליף ממעל ורוח, הסוטרת בפנים, לא מותירים יותר מידי מקומות יבשים וחמימים.

פותחת את הדלת, התנור מהבהב באור צהוב, כתום ומפיץ חמימות נעימה בחלל הבית.

על הגז מונח לו בנחת סיר מרק עדשים חם, מעלה אדים, סמיך ומהביל, שיחמם לנו את הגוף והנשמה, כמנה ראשונה.

 

החומרים הדרושים לסיר מרק גדול:

1 כפית/כף שמן זית

1 בצל לבן גדול קצוץ גס

5 שיני שום קצוצות

1 חב׳ קטנה של עדשים כתומים, שטופים וממויינים (500 גרם)

(שימו לב ומשקפיים) לעיתים יש אבנים קטנטנות..

1-2 קישואים שטופים וחתוכים,לחתיכות.

2 גזרים שטופים,מקורצפים פרוסים לעיגולים או חתיכות או רצועות ע״י הקולפן.

חופן עלי סלרי (כמות עלים מ-5 גבעולים)

כפית שטוחה מלח (או אבקת מרק בטעם עוף)

1/3 כפית פלפל שחור גרוס

1/3 כפית כורכום (לא חובה)

1 כף שטוחה כמון

מי ברז

אופן הכנה

-בסיר גדול עם מעט שמן זית מטגנים את הבצל עד להזהבה- השחמה עדינה.

-מוסיפים את שיני השום הקצוצות לדקה ומערבבים.

-מוסיפים את הגזרים, הקישואים ועלי הסלרי לערבוב משותף נוסף.

-מוסיפים את העדשים, לאחר ניפוי ושטיפה לסיר.

מוסיפים מי ברז, עד לכיסוי תכולת הסיר לרתיחה ראשונה.

-מוסיפים מי ברז עד לגובה 3/4 מהסיר, כדי לקבל מרק עדשים סמיך. אם מעדיפים דליל יותר- מלאו את הסיר,והשאירו מרווח לבעבוע.

-מוסיפים את התבלינים ומערבבים.משאירים לרתיחה כעשר דקות

-מסירים עם כף את הקצף…

זהירות! לא לכסות במכסה זה יגלוש!

-מנמיכים את האש ונותנים למרק להמשיך להתבשל כחצי שעה על אש נמוכה. מידי כמה דקות רצוי לערבב עם כף עץ ולהשגיח שלא ידבק לתחתית הסיר.

בתאבון

(למחרת המרק מסמיך ושוקע, יש לערבב היטב מהקרקעית).

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (5)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - מרק עדשים כתומות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.