מרק עדשים כתומות

17-11-2024 | מילכה דיין

חורף ירושלמי טיפוסי: ״קור-כלבים״ חודר לעצמות, יחד עם גשם מצליף ממעל ורוח, הסוטרת בפנים, לא מותירים יותר מידי מקומות יבשים וחמימים.

פותחת את הדלת, התנור מהבהב באור צהוב, כתום ומפיץ חמימות נעימה בחלל הבית.

על הגז מונח לו בנחת סיר מרק עדשים חם, מעלה אדים, סמיך ומהביל, שיחמם לנו את הגוף והנשמה, כמנה ראשונה.

 

החומרים הדרושים לסיר מרק גדול:

1 כפית/כף שמן זית

1 בצל לבן גדול קצוץ גס

5 שיני שום קצוצות

1 חב׳ קטנה של עדשים כתומים, שטופים וממויינים (500 גרם)

(שימו לב ומשקפיים) לעיתים יש אבנים קטנטנות..

1-2 קישואים שטופים וחתוכים,לחתיכות.

2 גזרים שטופים,מקורצפים פרוסים לעיגולים או חתיכות או רצועות ע״י הקולפן.

חופן עלי סלרי (כמות עלים מ-5 גבעולים)

כפית שטוחה מלח (או אבקת מרק בטעם עוף)

1/3 כפית פלפל שחור גרוס

1/3 כפית כורכום (לא חובה)

1 כף שטוחה כמון

מי ברז

אופן הכנה

-בסיר גדול עם מעט שמן זית מטגנים את הבצל עד להזהבה- השחמה עדינה.

-מוסיפים את שיני השום הקצוצות לדקה ומערבבים.

-מוסיפים את הגזרים, הקישואים ועלי הסלרי לערבוב משותף נוסף.

-מוסיפים את העדשים, לאחר ניפוי ושטיפה לסיר.

מוסיפים מי ברז, עד לכיסוי תכולת הסיר לרתיחה ראשונה.

-מוסיפים מי ברז עד לגובה 3/4 מהסיר, כדי לקבל מרק עדשים סמיך. אם מעדיפים דליל יותר- מלאו את הסיר,והשאירו מרווח לבעבוע.

-מוסיפים את התבלינים ומערבבים.משאירים לרתיחה כעשר דקות

-מסירים עם כף את הקצף…

זהירות! לא לכסות במכסה זה יגלוש!

-מנמיכים את האש ונותנים למרק להמשיך להתבשל כחצי שעה על אש נמוכה. מידי כמה דקות רצוי לערבב עם כף עץ ולהשגיח שלא ידבק לתחתית הסיר.

בתאבון

(למחרת המרק מסמיך ושוקע, יש לערבב היטב מהקרקעית).

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (5)

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - מרק עדשים כתומות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.