מרק עוף של סבתא

16-09-2025 | ניצן פוגל

 

 

יש דבר שיותר מזכיר טעם ילדות ממרק עוף של סבתא? אצלנו במשפחה העוף התחלף בגרונות הודו ועדיין אנחנו קוראים לו מרק עוף ולא מוותרים עליו בשום ערב חג, הוא מככב בראש השנה, במפסקת של כיפור, בפסח עם קניידלך וסתם כך כתרופת סבתא בחורף. החלק המדהים הוא שלא משנה כמה פעמים נאכל, זה לא ימאס, החל מההורים, הילדים ועד הנכדים… כולנו רק מחכים למרק של סבתא. אני בטוחה שלכל אחד מכם יש את המתכון הנוסטלגי שלו למרק, הרי זו קלאסיקה של המטבח המזרח אירופאי. 

מצרכים

3 גרונות הודו (בערך ק"ג)
(ניתן להשתמש בחלקי עוף כמו שוק וירך/כנפיים)
3-4 ליטר מים
1-2 בצלים גדולים, קלופים
4-6 גזרים בגודל בינוני, קולפים
1 ראש סלרי (שורש סלרי עם כל העלים, אם לא מצאתם ראש סלרי יפה משתמשים ב-5-6 גבעולי סלרי)
שורש פטרוזיליה מקולף
1/2 צרור שמיר (לא אוהבים? שימו עוד פטרוזיליה)
1/2 צרור פטרוזיליה
2 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות

2 כפות מלח/ 2 כפות אבקת מרק עוף מומסת במים רותחים.

אופן הכנה

שמים את הגרונות בסיר גדול עם מים ומביאים לרתיחה מעל להבה גבוהה.
כשעולה קצף לפני השטח, מסירים אותו בעזרת מצקת אל קערה ששמים בצד (עושים זאת 3-4 פעמים).
במקביל חותכים את הבצלים והגזר לקוביות בגודל בינוני-גדול, את עלי וגבעולי הסלרי קוצצים גס, את שורש הסלרי והפטרוזיליה קולפים וחותכים לקוביות גדולות.
(קוצצים גס גם את שאר הירקות אם רוצים להוסיף).
לאחר כמה דקות של רתיחה תראו שהגרונות מפסיקות להעלות קצף חדש, ובשלב זה מוסיפים את כל הירקות.
מוסיפים למרק גם את צרורות עשבי התיבול, פשוט מניחים בתוך המים.
מביאים לרתיחה ומוסיפים כף מלח.
נותנים למרק להתבשל על אש נמוכה למשך שעה, עד שהמים מקבלים צבע.


ממשיכים לבשל, ללא כיסוי, 40 דקות נוספות או עד שתפוחי האדמה מתרככים ולמרק יש טעם עמוק מהירקות והעוף.
יכולים להמשיך לבשל שעה נוספת אם אינכם לחוצים בזמן.
טועמים את המרק ומוסיפים עוד מלח לפי הטעם (אני שמתי 2 כפות מלח על הסיר הגדול שהתבשל).
מגישים עם אטריות מבושלות ושקדי מרק.


המרק נשמר בקירור 4-5 ימים, אפשר גם להקפיא. בקירור המרק מתייצב מעט וזה בסדר גמור

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (3)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - מרק עוף של סבתא - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.