משקה סנגרייה קרה לקיץ

27-07-2025 | ניצן פוגל

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את האורחים? הנה רעיון למשקה אפריטיף מרשים ומצנן להגשה לפני הארוחה. סנגריה קרה היא הדרך הכי כיפית ושמחה לקבל שבת קיצית. אז קבלו ממני מתכון קייצי לסנגריה לבנה ואדומה, כל אחד לפי טעמו האישי.

מצרכים לסנגריה לבנה

1 כוס מיץ תפוזים
1 לימון מקולף לפלחים
1 ליים מקולף לפלחים
750 מ"ל יין לבן (בקבוק אחד)
60 מ"ל ברנדי (אופציונלי)
2/3 כוס סוכר לבן
2 כוסות ג'ינג'ר אייל או סודה

מומלץ לחתוך קוביות של פירות העונה ולהגיש (מנגו/ אפרסק/ אגס/ תפוחים)

אופן ההכנה

סחטו את המיץ מפירות ההדר לתוך קנקן גדול, ערבבו היטב את הסוכר והברנדי ביחד עם קוביות הפירות והלימון (כדאי להשרות יחד ללילה אחד במקרר הביתי). לאחר מכן הוסיפו את היין הלבן, ערבבו היטב ולפני ההגשה הוסיפו קוביות קרח. הוסיפו את הג'ינג'ר אייל או הסודה ממש לפני ההגשה כדי שהסנגריה לא תאבד גזים.

מצרכים לסנגריה אדומה

בקבוק יין אדום

כוס מיץ תפוזים טרי מתפוז או שניים

קוביות מתפוזים (עם הקליפה), פלחי תפוחים ירוקים, אגסים, ענבים ותותים חצויים, ועוד פירות העונה לפי אהבה אישית

מקל קינמון או שניים

קורט ציפורן

אופן ההכנה

ממלאים קנקן גדול בפירות הקצוצים ומכסים בקרח. יוצקים את היין, האלכוהול והמרירים ומערבבים היטב. מוסיפים את מקלות הקינמון ושיני הציפורן ומניחים במקרר למספר שעות לספיגת הטעמים.

מגישים מקורר כשבכוס יהיו גם כמה קוביות מהפירות החתוכים.

שימו לב, המתכון של הסנגרייה האדומה, ניתן להגיש אותו גם חם בימי החורף.

לחיים!

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: משקאות, מתכונים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - משקה סנגרייה קרה לקיץ - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.