משקה סנגרייה קרה לקיץ

27-07-2025 | ניצן פוגל

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את האורחים? הנה רעיון למשקה אפריטיף מרשים ומצנן להגשה לפני הארוחה. סנגריה קרה היא הדרך הכי כיפית ושמחה לקבל שבת קיצית. אז קבלו ממני מתכון קייצי לסנגריה לבנה ואדומה, כל אחד לפי טעמו האישי.

מצרכים לסנגריה לבנה

1 כוס מיץ תפוזים
1 לימון מקולף לפלחים
1 ליים מקולף לפלחים
750 מ"ל יין לבן (בקבוק אחד)
60 מ"ל ברנדי (אופציונלי)
2/3 כוס סוכר לבן
2 כוסות ג'ינג'ר אייל או סודה

מומלץ לחתוך קוביות של פירות העונה ולהגיש (מנגו/ אפרסק/ אגס/ תפוחים)

אופן ההכנה

סחטו את המיץ מפירות ההדר לתוך קנקן גדול, ערבבו היטב את הסוכר והברנדי ביחד עם קוביות הפירות והלימון (כדאי להשרות יחד ללילה אחד במקרר הביתי). לאחר מכן הוסיפו את היין הלבן, ערבבו היטב ולפני ההגשה הוסיפו קוביות קרח. הוסיפו את הג'ינג'ר אייל או הסודה ממש לפני ההגשה כדי שהסנגריה לא תאבד גזים.

מצרכים לסנגריה אדומה

בקבוק יין אדום

כוס מיץ תפוזים טרי מתפוז או שניים

קוביות מתפוזים (עם הקליפה), פלחי תפוחים ירוקים, אגסים, ענבים ותותים חצויים, ועוד פירות העונה לפי אהבה אישית

מקל קינמון או שניים

קורט ציפורן

אופן ההכנה

ממלאים קנקן גדול בפירות הקצוצים ומכסים בקרח. יוצקים את היין, האלכוהול והמרירים ומערבבים היטב. מוסיפים את מקלות הקינמון ושיני הציפורן ומניחים במקרר למספר שעות לספיגת הטעמים.

מגישים מקורר כשבכוס יהיו גם כמה קוביות מהפירות החתוכים.

שימו לב, המתכון של הסנגרייה האדומה, ניתן להגיש אותו גם חם בימי החורף.

לחיים!

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: משקאות, מתכונים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לחם בירה מפתיע

אפיית לחם, פעמים רבות, מקבילה להולדת תינוק. חשיבה, תכנון, עיבוד,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

לחם פשתן ללא קמח

נתחיל בתיאום ציפיות. אין ממש דבר כזה לחם קיטו. אחרי…

הבלוג של טליה בנימיני

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - משקה סנגרייה קרה לקיץ - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.