סלט דלעת טריפוליטאי (צ'ירשי)

12-09-2024 | ניצן פוגל

צ'ירשי הוא סלט דלעת מתובל ופיקנטי, פלא צפון אפריקאי במתיקות של דלעת וחריפות של שום שנותן את הטעם הדומיננטי. לדעתי כל שולחן שבת חייב סלט כזה כחלק מפלטת הסלטים המבושלים ללא כל קשר לעדה. אצלנו במשפחה נחשפנו למאכלים מכל העדות ואמא תמיד הייתה מנסה מתכונים חדשים וכך היא יצרה לנו קשת טעמים מכל המטבחים. צ'רשי הוא סלט שכיף למרוח על החלה, לאכול עם הקוסקוס או עם כל מנה מבושלת. תנסו, לא תתאכזבו.

מצרכים

1.200 קילו דלעת קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
2 שיניי שום גדולות
כף פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה/ צ’ילי גרוס/ פלפל צ'ומה (לפי עמידות בחריף)
כפית שטוחה כמון
כפית מלח (ניתן לטעום ולתקן מליחות)
5 כפות שמן זית/אחר
לימון קטן סחוט

אופן ההכנה

ממלאים סיר במים, מוסיפים את הדלעת ומבשלים עד ריכוך מלא.
מסננים היטב מהנוזלים.
מחממים שמן בסיר ומוסיפים את השום. מטגנים כדקה ומוסיפים את שאר התבלינים והלימון.
מבשלים כ 2-3 דק’ ומוסיפים את הדלעת.
מערבבים היטב (היא מתפרקת לבד אין צורך למעוך)
מבשלים כ 15-20 דק’ ללא מכסה על להבה בינונית גבוהה עד לאידוי הנוזלים.
מעבירים לקופסה ושומרים בקירור.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - סלט דלעת טריפוליטאי (צ'ירשי) - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.