מצרכים
1.200 קילו דלעת קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
2 שיניי שום גדולות
כף פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה/ צ’ילי גרוס/ פלפל צ'ומה (לפי עמידות בחריף)
כפית שטוחה כמון
כפית מלח (ניתן לטעום ולתקן מליחות)
5 כפות שמן זית/אחר
לימון קטן סחוט
אופן ההכנה
ממלאים סיר במים, מוסיפים את הדלעת ומבשלים עד ריכוך מלא.
מסננים היטב מהנוזלים.
מחממים שמן בסיר ומוסיפים את השום. מטגנים כדקה ומוסיפים את שאר התבלינים והלימון.
מבשלים כ 2-3 דק’ ומוסיפים את הדלעת.
מערבבים היטב (היא מתפרקת לבד אין צורך למעוך)
מבשלים כ 15-20 דק’ ללא מכסה על להבה בינונית גבוהה עד לאידוי הנוזלים.
מעבירים לקופסה ושומרים בקירור.
————
פרסם תגובה