החומרים הדרושים:
גרגרי רימון (כמה שאוהבים)
עדשים שחורות נקיות, מבושלות אל דנטה
גמבה חתוכה לקוביות קטנות
גזר חתוך לקוביות קטנות (גם קוביות בטטה)
עלים ירוקים כגון: חסות שונות, קייל, סלק עלים, נענע, כוסברה, סלרי, בצל ירוק…
חומץ תפוחים או חומץ בן יין (1/2 כפית)
קורט מלח
מקלוני שקדים טבעיים או קלויים לפיזור
אופן ההכנה:
לערבב הכל יחד, להוסיף מעט מהרוטב… ולהנות
ניתן להוסיף מקלוני שקדים קלויים או גרעינים לפיזור מעל ממש לפני ההגשה.
רוטב ויניגרט
1/2 לימון סחוט
1 כפית חומץ הדרים/תפוחים/בלסמי… מה שאוהבים
1/3 כוס חד״פ שמן זית
1 כפית שטוחה דבש
1/2 כפית חרדל חלק
1/2 שן שום כתושה (ברור שאפשר גם יותר…)
קורט מלח
קורט פלפל שחור
מכניסים את כל המרכיבים לצנצנת זכוכית בינונית ( כמו ריבה או חרדל) ומשקשקים, עד ליצירת תמהיל אחיד.
בזהירות שלא יישפך לסלט (עדיף למזוג עם כף ולטעום)
ורצוי לשמור במקרר, אחרי הארוחה.
נשמר היטב למספר ימים.
לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה” לחצו כאן
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה