סקורדליה – ממרח שקדים ושום יווני

21-05-2025 | עדי דוד חי

המתכון הזה מגיע הישר מסבתא בלה, שעלתה מיוון והביאה איתה טעמים וניחוחות שלא שוכחים. סקורדליה (או סקורדאליה) הוא ממרח יווני נימוח, שמזכיר במרקם שלו חומוס, אבל בטעמו – זהו סיפור אחר לגמרי. מדובר בתערובת עשירה, רכה ועמוקה בטעמים, כשמרכיב מרכזי וכוכב בלתי מעורער הוא השום. ביוון נוהגים להגיש אותו לצד דגים מטוגנים, ירקות מאודים, או אפילו כטבילה ללחם טרי. זהו מאכל של בית, של אהבה ושל זיכרונות – כזה שעובר מדור לדור, מהמטבח של סבתא לבת ולנכדה.

מצרכים

2 ראשי שום שלמים. 
⅓ כוס שמן זית.
⅓ כוס שמן קנולה.
200 גרם שקדים לא קלויים קלופים וטחונים. 
300 גרם תפוחי אדמה מבושלים.
¼ כוס חומץ יין לבן.
מלח ופלפל.

המלצה להגשה:
מומלץ בחום להכין פילה דניס על המחבת ולהגיש את זה עם הסקורדליה.

אופן ההכנה

קליית השום בתנור:
קחו ראשי שום שלמים וחתכו את החלק העליון של כל ראש. הניחו את ראשי השום על נייר אלומיניום, מזגו עליהם שמן זית בנדיבות – חשוב שכל השיניים יקבלו שמן. סגרו היטב את ראשי השום בתוך נייר האלומיניום ליצירת חבילה סגורה, כך שהשום יתבשל באדים של עצמו.

אפייה:
הניחו את חבילות השום בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואפו למשך כחצי שעה, או עד שהשום רך וזהוב. כשהשום מוכן, הוציאו אותו מהתנור ותנו לו להתקרר. לאחר מכן, חלצו בעדינות את שיני השום מתוך הקליפות – הן אמורות לצאת בקלות.

הכנת העיסה:
למעבד מזון או בלנדר שימו שקדים קלופים, תפוחי אדמה מבושלים ורכים, השום הקלוי שהכנתם קודם, פלפל גרוס, שמן זית וחומץ יין לבן. טחנו את כל המרכיבים יחד במשך כ-2 דקות, עד שמתקבלת עיסה חלקה, אחידה וקטיפתית.

אם יש צורך, ניתן להוסיף מעט שמן זית תוך כדי טחינה כדי להגיע למרקם הרצוי.

בתיאבון!

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של עדי דוד חי לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - סקורדליה – ממרח שקדים ושום יווני - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.