חומרים ל-24 עוגיות
1/2 כוס טחינה גולמית
100 גרם חמאה רכה (או מחמאה – לגרסת פרווה)
150 גרם (3/4 כוס) סוכר חום בהיר או לבן
1 כפית תמצית וניל (לא חובה)
210 גרם (1.5 כוסות) קמח
1 כפית אבקת אפייה
לקישוט
שקדים שלמים מולבנים
אבקת סוכר
אופן ההכנה
מערבבים בקערה גדולה או קערת מיקסר עם וו גיטרה את הטחינה, החמאה, הסוכר והווניל. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וממשיכים לערבב לבצק אחיד ורך.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מכדררים מהבצק כדורים קטנים בגודל אגוז, משטחים טיפה מסדרים במרווחים בתבנית. מניחים במרכז כל עוגייה שקד מולבן ולוחצים קלות.
אופים את העוגיות 15-17 דקות להזהבה יפה. מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי לפני שמעבירים לקופסה (העוגיות עדינות מאוד ויכולות להישבר).
————

פרסם תגובה