מצרכים
1 מרגרינה/ חמאה
1/2 כוסות סוכר
1 ביצה
1 שקית אבקת אפיה
3 כוסות קמח
ממרח תמרים
שקדים ואגוזים טחונים (בערך 200 גרום)
אופן ההכנה
להקציף במיקסר את החמאה/ מרגרינה, הביצה והסוכר עד לתערובת אחידה.
להוסיף אבקת אפייה וקמח ולערבב על מהירות נמוכה עד שכל הבצק נאסף מדפנות הקערה.
לחלק את הבצק לשלושה חלקים שווים – ליצירת 3 רולדות.
כל חלק לפרוס למלבן, למרוח בממרח תמרים ולפזר אגוזים ושקדים טחונים (לא דק מדי).
לגלגל את המלבן לרולדה ולהניח בתבנית.
לסמן חלוקה בכל רולדה בעדינות.
לאפות בתנור במשך 10 דקות בחום גבוה, ולאחר מכן להוריד את החום ל-170 מעלות ולהמשיך לאפות כשעה נוספת.
אחרי 45 דקות להוציא מהתנור לחדש את החיתוך של החלוקה של כל רולדה עד הסוף שיהיה נחמד להגיש.
פרסם תגובה