עוגת בריוש במילוי שוקולד נוטלה ואגוזי לוז

24-12-2023 | ירון צחר

עוגת בריוש נוטלה מטריפה עם בצק עשיר במיוחד במילוי המון ממרח נוטלה שוקולדי עם תוספת אגוזי לוז שמתפצפצים בין ביס לביס

מצרכים:

2 עוגות בריוש גדולות בתבנית אינגליש קייק
לבצק בריוש:
500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח לבן
10 גרם שמרים יבשים (או: 30 גר’ שמרים טריים)
100 גרם (חצי כוס) סוכר לבן
4 ביצים גדולות קרות
1 כף חלב קר מאוד
1 כפית תמצית וניל
1 כף ברנדי
1 כפית מלח
250 גרם חמאה חתוכה לקוביות
למלית:
צנצנת קטנה של ממרח נוטלה
80-100 גרם אגוזי לוז קלויים קצוצים
1 ביצה טרופה להברשה
לזיגוג:
50 מ”ל (רבע כוס) מים
50 גרם (רבע כוס) סוכר לבן

אופן ההכנה:

בצק בריוש: בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים, סוכר, ביצים, חלב, וניל, ברנדי ומלח ומעבדים יחד במשך חמש דקות, עד שנוצר בצק. מוסיפים את החמאה בהדרגה פנימה (בכל פעם כמה קוביות), וממשיכים לעבד במהירות נמוכה עוד כ6-8 דק’, עד שנוצר בצק דביק מאוד ואחיד.
עוטפים את הבצק בנילון נצמד ומשטחים מעט בעזרת הידיים. מצננים במקרר למשך 6-8 שעות, ועדיף לילה שלם.
הכנת הבריושים: ביום שלמחרת מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים.
מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה בגודל X5030 ס"מ ומברישים במעט חמאה מומסת
מותחים בעדינות את הבצק מהמרכז כלפי חוץ, עד לקבלת עלה בגודל 100X60 ס"מ. יש להיזהר שלא לקרוע את הבצק, והוא צריך להיות דק ושקוף.
מורחים את המילוי בשכבה דקה ואחידה. אם המילוי סמיך מדי ניתן לדלל אותו במעט חלב.
מגלגלים את הבצק בצורה הדוקה על הצד הרחב לקבלת נחש ארוך ועבה
בתבנית אינגליש קייק רחבה ומשומנת, מניחים את הנחש בצורת פרסה בתחתית, מושכים את הבצק מעט מעלה ומסדרים פרסה נוספת בשכבה שנייה. מהדקים מעט בעדינות.
מכסים את פני התבנית בשקית, ומניחים לבצק לתפוח במשך שעה אחת.
מברישים את פני המאפה בחלמון ביצה טרופה. מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים במשך 15 דקות. מחלישים את הטמפרטורה ל-150 וממשיכים לאפות עוד 45 דקות נוספות. מצננים את העוגה לטמפרטורת החדר ומחלצים אותה מהתבנית.
סירופ סוכר: מביאים לרתיחה מים וסוכר, ומבשלים יחד 3-4 דק’ ברתיחה חזקה מאוד. מורידים מהאש ומצננים מעט. כשהבריושים מוכנים יוצקים עליהם בעזרת מברשת מהסירופ בנדיבות.
בתאבון…

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

ממולאים חגיגיים

ממולאים חגיגיים בסגנון סוכות, ירקות ממולאים באורז, עשבי תיבול ונגיעת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

אורז לבן עם עדשים כתומות

מנה קלילה, מזינה ומנחמת שמתבשלת בסיר אחד. אידאלית לימים עמוסים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כבדי עוף ופטריות בגביעי תפוחי אדמה

האמת שזה רק נשמע מסובך, אבל זו מנה שכל כך…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים מבית אבא

  סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת דבש ללא דבש

העוגה המושלמת שמככבת אצלנו בבית בכל חגי תשרי. החלק המפתיע…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קוסקוס אמיתי בכמה דקות

      אצלנו בכיפור דואגים למנה שגם הילדים וגם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

טירמיסו דבש ומסקרפונה

טירמיסו דבש ומסקרפונה ללא אפייה וטעים בטירוף. זוהי עוגה חגיגית…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג'בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת בריוש במילוי שוקולד נוטלה ואגוזי לוז - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.